Antena 3 CNN Sport Un antrenor australian a fost concediat după ce a scandat „hai Coreea” la JO 2024

Un antrenor australian a fost concediat după ce a scandat „hai Coreea” la JO 2024

de Andreea Ştefan    |   

Federaţia australiană de înot a concediat vineri un membru al echipei sale de antrenori pentru că, în detrimentul compatrioţilor săi, a încurajat un înotător sud-coreean în timpul unei probe de la Jocurile Olimpice 2024, în această vară la Paris, potrivit Sky News Asutralia.

Michael Palfrey, a provocat agitaţie în ţara sa, după ce l-a sprijinit deschis pe sud-coreeanul Kim Woo-min, pe care îl antrenase anterior, împotriva celor doi rivali australieni, în finala de la 400 m liber.

„Sper cu adevărat că va câştiga, dar mai presus de toate sper să înoate bine", le-a spus Palfrey, purtând tricoul echipei australiene, jurnaliştilor sud-coreeni. „Hai Coreea!" a adăugat el.

După ce a calificat comentariile respective drept „anti-australiene", antrenorul principal Rohan Taylor s-a abţinut să-l demită pe Palfrey, spunând că ar fi destabilizat echipa.

„Trebuie să mă uit la performanța echipei și să iau o decizie. El ne-a dat informația că își amintește că a spus-o, astfel încât consensul general al lui Michael a fost că a spus lucruri care promovează celălalt atlet ”, a spus Taylor. „L-am confruntat cu aceste detalii, iar el a recunoscut acest lucru și a fost luat la întrebări, iar el este foarte plin de remușcări... orientările au fost destul de clare.”

Câteva zile mai târziu, s-a decis că Palfrey va continua să antreneze echipa, Taylor afirmând că a fost „cea mai bună decizie” pentru Comitetul Olimpic Australian.

Vineri, Federaţia australiană de înot (Swimming Australia) a anunţat în cele din urmă că l-a „demis pe Michael Palfrey pentru încălcarea contractului său de muncă'', acuzându-l că s-a „discreditat" şi că „a afectat grav reputaţia sa şi a Swimming Australia".

Kim Woo-min a câştigat în cele din urmă medalia de bronz la 400 m liber, în timp ce aurul a revenit germanului Lukas Maertens, iar argintul australianului Elijah Winnington.

Celălalt australian care a luat parte la cursă, Samuel Short, a terminat pe locul patru.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile