Antena 3 CNN Actualitate Locale Un an de la moartea Raisei | Noi detalii din ancheta accidentului provocat de un poliţist din Bucureşti

Un an de la moartea Raisei | Noi detalii din ancheta accidentului provocat de un poliţist din Bucureşti

A trecut un an de la moartea Raisei, fetiţa de 11 ani care a murit lovită de o maşină de Poliţie chiar pe trecerea de pietoni.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Poliţistul Constantin Popescu a spulberat-o cu maşina pe Raisa chiar pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Laminorului, din sectorul 1 din București, pe 13 ianuarie 2022.

Copila de 11 ani nu a reuşit să supravieţuiască impactului după ce a fost purtată pe capota autospecialei de poliţie, mai bine de 50 de metri.

Între timp, agentul a fost trimis în judecată, iar părinţii Raisei cer şi acum să se facă dreptate.

"Din nefericire, poliţistul Popescu a fost regăsit în mulţi dintre şoferii care au condus pe drumurile publice pentru că anul trecut, anul 2022 a fost un an plin de accidente unde şi-au pierdut viaţa foarte multe persoane, mai ales copiii", a susţinut Adrian Cuculis pentru Antena 3 CNN.

Vezi şi: Accidentul, surprins cu camera de bord a unei șoferițe care se afla în spatele maşinii de Poliţie

Maşina poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni este în aceste zile expertizată tehnic. Procurorii vor să afle ce viteză avea agentul în momentul tragediei. Totodată, aceștia încearcă să afle ce făcea agentul în momentul impactului, încât nu le-a văzut pe fete.

Între timp, a apărut un nou martor-cheie de care nu ar fi ştiut până acum nici procurorii. O şoferiţă a cărei mașină rula chiar în spatele celei de Poliție a filmat totul cu camera aflată pe bord.

"Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei", afirmă aocatul Adrian Cuculis.

Expertiza în cazul mașinii de Poliție ar putea dura două luni. Testele vor stabili cu ce viteză mergea poliţistul, când a realizat pericolul, dar şi în ce stare tehnică era maşina. Mai exact, dacă sistemul de direcţie şi frânele erau în stare bună.

În paralel, familiile celor două victime fac propria anchetă. Au descoperit un martor de care anchetatorii habar n-aveau.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile