Antena 3 CNN Externe Mapamond Un aeroport impune o limită de timp pentru îmbrăţişări: „Pentru despărţiri mai afectuoase, vă rugăm să folosiţi parcarea”

Un aeroport impune o limită de timp pentru îmbrăţişări: „Pentru despărţiri mai afectuoase, vă rugăm să folosiţi parcarea”

de Roxana Mihăiescu    |   

Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a găsit o soluție inedită pentru a gestiona momentul emoționant al revederilor: un semn care impune o limită de trei minute pentru îmbrăţişări în zona de sosire. Noua regulă a stârnit reacții printre călători.

„Pentru despărţiri mai afectuoase, vă rugăm să folosiţi parcarea”, mai arată semnul de la aeroport, notează CNN.

Unii dintre cei care au comentat la o postare virală de pe Facebook s-au arătat indignați de această măsură, în timp ce alții au fost surprinși că aeroportul mai oferă încă o zonă de ‘drop-off’ gratuită, având în vedere creșterea constantă a taxelor și amenzilor.”

Daniel De Bono, directorul general al aeroportului Dunedin, a discutat această măsură într-un interviu la postul de radio RNZ din Noua Zeelandă.

El a descris aeroporturile ca fiind „locuri pline de emoții” și a menționat un studiu care arată că o îmbrățișare de 20 de secunde este suficientă pentru a elibera oxitocină, cunoscută ca „hormonul iubirii”. 

De Bono a explicat că, dacă pasagerii se deplasează mai rapid, mai multe persoane au șansa de a-și oferi îmbrățișări.

Parcarea aeroportului din Dunedin, unde De Bono susține că echipa a fost martoră la „multe întâmplări interesante de-a lungul anilor”, oferă 15 minute gratuite pentru vizitatori.

Subiecte în articol: regula aeroport îmbrăţişare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile