Antena 3 CNN Actualitate Locale Un aeroplan s-a prăbușit pe un câmp de lucernă de lângă Deva

Un aeroplan s-a prăbușit pe un câmp de lucernă de lângă Deva

de Mia Lungu    |   

Un aeroplan s-a prăbușit, miercuri după-amiază, pe un câmp de lucernă de lângă Deva. Pilotul a fost rănit și urmează să fie transferat la spital.

[GAL layout="5"]

„Pompierii detașamentului Deva au intervenit cu autospeciale de intervenție și cu o ambulanță SMURD, iar la fața locului a fost și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean, pentru o situație de urgență cauzată de prăbușirea unui planor în apropierea municipiului Deva, pe un câmp de lucernă.

Ajuns la fața locului, pompierii au constatat că pilotul care s-a prăbușit cu planorul se află în stare bună, este conștient și cooperant, dar are fracturi la membrele superioare și este evaluat în acest moment și va fi transportat la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Municipal din Deva”, a transmis Maior Morogan Lucian, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara. 

Informare ISU Hunedoara 

Un bărbat în vârstă de 21 de ani, pilot de planor, a fost rănit în urma aterizării forțate a aparatului de zbor pe care îl pilota deasupra municipiului Deva. 

Evenimentul s-a produs cu puțin timp înainte de ora 19.00, iar aterizarea a avut loc pe un lan de lucernă din apropierea Gării Deva, la câțiva kilometri de aerodromul Săulești, de unde a decolat și ar fi trebuit să se întoarcă. 

Pompierii Detașamentului Deva au acționat cu o autospecială de intervenție și cu o ambulanță SMURD, iar la fața locului s-a aflat și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara.

Salvatorii au acordat pilotului rănit primul ajutor medical, iar după finalizarea protocolului l-au transportat, conștient și cooperant, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Deva. 
În urma aterizării forțate, bărbatul, care se afla singur în cabina de pilotaj, a suferit fracturi la membrele inferioare, dar la spital, în urma acordării asistenței medicale de specialitate se va stabili, cu exactitate, starea acestuia de sănătate.  

Cauzele aterizării forțate urmează să fie stabilite în urma cercetărilor care vor fi efectuate de către instituțiile abilitate.

Subiecte în articol: aeroplan prăbușit deva
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile