În satele din Clisura Dunării, termometrele arată cu puțin peste zero grade. Aşa că pregătirile pentru iarnă au intrat în linie dreaptă.
Toamna se muncește zi lumină. Marișescu Gheorghe din satul Padina Matei începe munca la 5 dimineața.
"Într-o zi de toamnă, ne sculăm în jurul orei 5 jumate 6 cel târziu. Prima dată vedem de animale, apoi servim puţin, mâncăm şi plecăm la munca câmpului", spune bătrânul.
Magaziile sunt pline de lemne, iar cămările, ticsite cu bunătăți de toate felurile. Butoaiele sunt pline cu varză pusă la murat, iar porcii sunt pregătiți pentru sacrificat înainte de Crăciun.
Este fofortă mare în gospodăriile localnicilor care încă n-au reușit să aibă cămara plină. Asta deşi preţurile au crescut în ultimele zile la piețe cam la toate legumele.
Cei mai norocoși sunt cei care au muncit pământul, aşa că au în grădină tot ce le trebuie.