"E un sfat mai mult decât un leac. Poate că oamenii, mulţi, ştiu, dar care nu ştiu să îşi noteze acum. O să vorbim despre uleiul de coriandru.
Uleiul de coriandru, poate că puţină lume ştie, e foarte bun antiviral, antistafilococic. Aşa că să îl folosim atunci când avem răni infectate. Cum sunt eu acum răcită, spray-ul meu de nas este cu ulei de coriandru.
Se pune 1,6% alcool şi se pune la macerat, iar când se termină, după zece zile, punem din ochi o cantitate, că nu trebuie să avem o cantitate anume, pentru că acel alcool îl amestecăm cu grăsime şi facem un preparat. Şi ungem nasul cu un beţişor, ungem pe rănile care sunt infectate. Sparge membrana bacteriană.
Este foarte bun când sunt infecţii intestinale, îl putem bea în ceai sau, dacă suportăm, îl bem aşa şi apoi bem apă după el. Poate vindeca inclusiv salmonella", a explicat Lidia Fecioru.
Uleiul de coriandru are proprietăţi antibacteriene
Uleiul esenţial de coriandru combate infecţiile fungice, elimină toxinele, curăţă sângele, înlătură senzaţia de greaţă şi stimulează tranzitul intestinal. El poate fi folosit direct în preparate sau poate fi aplicat prin frecţionări pe abdomen, în caz de tulburări digestive.
Această plantă este bogată în proteine, vitamina C și K. Coriandrul conține și calciu, potasiu, caroten și fosfor, fier, magneziu.
Atenţie! Nu este indicat consumul de coriandru în cazul femeilor însărcinate.