Antena 3 CNN Life De ce nu este bine să înlocuim crema de protecţie solară cu uleiul de măsline

De ce nu este bine să înlocuim crema de protecţie solară cu uleiul de măsline

Te-ai gândit vreodată să împachetezi ulei de măsline pentru următoarea ta vacanță la plajă în loc de obișnuita protecție solară? Sună intrigant, nu-i așa? Poate ai auzit că uleiul de măsline se poate folosi ca alternativă naturală pentru protecția solară. Este tentant, mai ales dacă îţi dorești un bronz intens fără a petrece foarte multe ore la soare. 

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Uleiul de măsline nu funcționează ca protecție solară, deoarece are un factor de protecție solară (SPF) relativ scăzut. Cu un SPF de 8, uleiul de măsline absoarbe doar aproximativ 20% din razele UV. Aceasta înseamnă că o mare parte a razelor solare dăunătoare pot ajunge în continuare pe piele, ceea ce duce la potențiale daune.

Valorile SPF sunt o măsură a capacității unei creme de protecție solară de a preveni deteriorarea pielii de la UVB. Pentru a înțelege cât de scăzut este un SPF de 8, să aruncăm o privire la ceea ce este recomandat pentru o protecție solară adecvată. Dermatologii recomandă, în general, utilizarea de protecție solară cu un SPF de cel puțin 30. Acest nivel de SPF blochează aprox. 97% din razele UVB, oferind mult mai multă protecție decât uleiul de măsline.

Uleiul de măsline, benefic după plajă

Deși uleiul de măsline nu poate îndeplini rolul de protecție solară, poate fi o variantă pentru îngrijirea pielii după soare. După ce ai petrecut o zi la plajă, pielea ta are nevoie de hidratare. Aici uleiul de măsline poate interveni pentru a deveni cel mai bun prieten al pielii tale.
Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți și vitamine și este cunoscut pentru proprietățile sale hidratante.

Când te întorci de la plajă, pielea s-ar putea simți uscată și strânsă. Aplicarea uleiului de măsline poate ajuta la refacerea umidității pe care pielea a pierdut-o din cauza expunerii la soare. Efectul său hidratant vă poate lăsa pielea moale și suplă.

Proprietățile sale calmante pot ajuta la calmarea pielii, reducând roșeața și inflamația. Deși nu este un remediu pentru arsurile solare, poate contribui cu siguranță la procesul de vindecare.

 

Etichete: ulei de masline SPF
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile