Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană UE trebuie să îşi crească producţia de armament şi rolul în domeniul apărării, spune preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

UE trebuie să îşi crească producţia de armament şi rolul în domeniul apărării, spune preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

de Mia Lungu    |   

Uniunea Europeană nu a făcut suficient încă pentru a creşte capacităţile proprii de producţie de armament în lumina ameninţărilor geopolitice, în special a războiului Rusiei în Ucraina, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Protejarea Europei este prima datorie a Europei. Şi, în timp ce NATO trebuie să rămână centrul apărării noastre colective, avem nevoie de un pilon european mult mai puternic', a declarat von der Leyen la forumul GLOBESEC, o conferinţă de securitate ce are loc la Praga.

Şefa Comisiei a mai spus că este o iluzie că UE a făcut suficient în domeniul securităţii la începutul acestui deceniu, şi că a doua jumătate a deceniului va fi cu risc ridicat.

'Noi, europenii, trebuie să fim în gardă. Trebuie să ne reorientăm atenţia pe dimensiunea de securitate în tot ceea ce facem. Trebuie să ne gândim la Uniunea noastră ca la un proiect intrinsec de securitate', a declarat von der Leyen.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile