Antena 3 CNN Externe Ucrainenii continuă avansul și lovesc cu drone două regiuni din Rusia. FSB îl acuză pe Zelenski că acționează „nebunește”

Ucrainenii continuă avansul și lovesc cu drone două regiuni din Rusia. FSB îl acuză pe Zelenski că acționează „nebunește”

de Georgiana Marina    |   

Ucrainenii continuă, marți, incursiunea în Rusia și au lovit cu drone două regiuni rusești. Soldații încearcă să străpungă liniile defensive ale rușilor, acesta fiind cel mai mare atac asupra teritoriului rusesc de la începutul războiului. Marți, FSB l-a acuzat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski că a luat măsuri „nebunești”, care amenință să escaladeze războiul dincolo de țara sa, arată un raport al presei de stat RIA, scrie The Guardian.

Ministerul rus al apărării a declarat că unitățile sale de apărare aeriană au distrus 14 drone pe care Ucraina le-a lansat peste noapte, vizând regiunea Kursk, Voronej și Belgorod, au informat marți agențiile de presă din Rusia.

Douăsprezece drone au fost distruse peste regiunea de graniță Kursk și câte una peste regiunile Voronezh și Belgorod, a raportat agenția RIA, citând Ministerul Apărării al Rusiei.

Nu au fost date alte informații despre câte drone a lansat în total Ucraina peste noapte. Oficialii ruși din Kursk și Belgorod au lansat avertismente cu privire la atacuri cu rachete.

Ucraina restricţionează deplasarea civililor în regiunea Sumî frontalieră cu Rusia

Ucraina restricţionează deplasarea civililor într-o zonă de 20 km din nord-estul ţării care se învecinează cu Rusia, a anunţat marţi statul major ucrainean.

Măsura, care se aplică în părţi ale regiunii Sumî frontalieră cu regiunea rusă Kursk, a fost necesară din cauza unei "creşteri în intensitate a ostilităţilor" şi a activării unor grupuri ruse de recunoaştere şi sabotaj în zonă, a precizat sursa citată.

"Comandamentul militar a impus restricţii asupra deplasării tuturor categoriilor de cetăţeni în zona frontalieră de 20 de kilometri din regiunea Sumî", se menţionează într-un comunicat, scrie Agrepres.

Statul major a adăugat că măsura este temporară şi că locuitorii din noua zonă restricţionată vor putea avea acces în continuare la locuinţe prezentând o dovadă că s-au înregistrat.

Trupele ucrainene au pătruns pe teritoriul Rusiei, la circa 530 km sud-vest de Moscova, săptămâna trecută. 

Ucraina a revendicat luni controlul a 1.000 kmp de teritoriu rus în această regiune frontalieră, unde forţele sale sunt în continuare în ofensivă după atacul surpriză de amploare de pe 6 august.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile