Antena 3 CNN Externe Ucrainenii au trimis un val de drone în Lipeţk, rușii au declarat stare de urgență. Atacuri aeriene şi maritime în Sevastopol

Ucrainenii au trimis un val de drone în Lipeţk, rușii au declarat stare de urgență. Atacuri aeriene şi maritime în Sevastopol

de Georgiana Marina    |   

Autorităţile ruse au raportat la începutul zilei de vineri un atac ucrainean pe scară largă cu drone asupra regiunii Lipeţk din sud-vestul Rusiei, la aproximativ 200 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

"Apărarea aeriană funcţionează împotriva lor", a afirmat guvernatorul regiunii Lipeţk, Igor Artamonov, pe pagina sa de Telegram, citat de agenţia rusă de stat TASS, scrie Agerpres.

Artamonov a declarat că a avut loc o "detonare de obiecte explozive periculoase" departe de structurile civile, adăugând că echipele de salvare se aflau la faţa locului. Totuşi, o infrastructură electrică a fost avariată în urma prăbuşirii unei drone, provocând întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Guvernatorul a declarat stare de urgenţă în Lipeţk şi a ordonat evacuarea a patru sate din apropiere "pentru a asigura siguranţa locuitorilor", măsură care afectează 416 gospodării. De asemenea, el le-a cerut locuitorilor din Lipeţk să rămână în case până la ridicarea stării de alertă.

Un nou atac cu drone ucrainene a fost semnalat şi în regiunea Belgorod, în apropiere de frontiera cu Ucraina. Potrivit guvernatorului regiunii, Viaceslav Gladkov, apărarea aeriană rusă a doborât 29 de drone, provocând pagube materiale, dar fără răniţi.

La Sevastopol, în peninsula Crimeea anexată de Rusia în 2014, guvernatorul Mihail Razvojaev a raportat atacuri aeriene şi maritime cu drone.

Portalul ucrainean de ştiri Kyiv Independent, citând canalele pro-ruse Telegram, a relatat că au avut loc, de asemenea, explozii puternice şi incendii în oraşul rusesc Râlsk din regiunea Kursk în timpul nopţii. Cauza exploziilor era încă neclară, iar informaţiile furnizate de autorităţile ruse nu au putut fi verificate independent.

Iniţial, nu a existat nicio confirmare oficială a atacurilor din partea ucraineană.

Regiunea rusă Kursk, la graniţa cu Ucraina, a fost ţinta unei incursiuni majore a armatei Kievului începând de marţi. Mai mult de o mie de soldaţi ucraineni şi zeci de vehicule blindate sunt implicate în acest atac surpriză, potrivit Statului Major rus, care a declarat că face tot posibilul pentru a-i respinge.
Ucraina încearcă să respingă o invazie rusă la scară largă din februarie 2022.

Subiecte în articol: Ucraina Rusia Război Ucraina
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile