Antena 3 CNN Externe Ucraina se dezice de suspectul tentativei de asasinat asupra lui Trump. Acesta a contactat oficiali ucraineni

Ucraina se dezice de suspectul tentativei de asasinat asupra lui Trump. Acesta a contactat oficiali ucraineni

de Mihai Paul    |   

Ucraina a negat luni oficial faptul că suspectul american reținut pentru a doua tentativă de asasinare a lui Donald Trump ar fi avut vreo legătură cu structurile sale militare.

 Ryan Wesley Routh este bărbatul suspectat de americani că ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump. Acesta  s-a apropiat de clubul de golf deținut de Trump înarmat cu o armă AK47 şi a fost caracterizat ca fiind partizan al Ucrainei în conflicul armat cu Rusia.

Acesta ar fi contactat armata ucraineană pentru a-şi oferi serviciile dar Ucraina neagă că acesta ar fi făcut parte din structurile de voluntari internaţionali. 

Un lider al Legiunii Internaționale a precizat că suspectul avea idei absurde cu privire la sprijinirea Ucrainei, conform The Guardian. Routh ar fi contactat oficialii ucraineni de mai multe ori.

„Ne-a oferit un număr mare de recruți din diverse țări, dar era clar pentru noi că ofertele lui nu erau realiste. Nici măcar nu i-am răspuns. Nu aveam la ce să răspundem. Nu a făcut niciodată parte din Legiune și nu a cooperat în niciun fel cu noi”, a spus Oleksandr Shaguri, reprezentantul Legiunii Internaționale.

Suspectul din a doua tentativă de asasinare a lui Donald Trump a oferit un interviu presei din România în 2022 şi  s-a prezentat ca „recrutor pentru Legiunea Internațională”.

Jurnalistul Ramon Antonio Vargas de la The Guardian a precizat că o analiză a postărilor de pe Twitter/X asociate cu un cont sub numele lui Ryan Routh a arătat că acesta s-a adresat președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy. Mai mult Routh a pretins că se află la Kiev și că vrea să creeze o tabără de corturi pentru străini, în speranța că ar determina mai mulți oameni din străinătate să „strângă sprijin și echipamente”.

 



 
 
 

 

Subiecte în articol: Ucraina Asasinat trump Ryan Routh
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile