Antena 3 CNN International News Ucraina a lovit cu drone în zona Comandamentului militar din orașul rus Rostov pe Don

Ucraina a lovit cu drone în zona Comandamentului militar din orașul rus Rostov pe Don

Ucraina a lansat un atac cu drone care a vizat zona Comandamentului militar Sud al Rusiei din orașul Rostov pe Don.

de Adrian Iclozan    |   

Videoclipuri de pe rețelele de socializare, geolocalizate de CNN, arată efectele atacului ucrainean de joi.

O explozie a avut loc la mai puțin de un kilometru de clădirea militară de pe bulevardul Budonnovski, în sud-vestul orașului.

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a scris pe Telegram că o persoană a fost rănită și mai multe mașini au fost avariate, după ce apărarea antiaeriană rusă a interceptat două drone deasupra orașului.

Citește și: Copaci doborați, zone arse şi resturi metalice | Imagini în exclusivitate din locul unde s-a prăbuşit drona de la Plauru

"Una a căzut în afara orașului, în partea de vest a Rostovului, a doua - în centrul orașului, în apropiere de strada Pușkinskaia 42", a spus el.

CNN notează că aceste detalii sunt concordante cu propria sa geolocalizare.

[GAL layout="2"]

Autoritățile au delimitat un perimetru de urgență în jurul locului prăbușirii dronei și aproape 100 de persoane au fost relocate temporar, a declarat guvernatorul Golubev.

Kievul nu a făcut niciun comentariu imediat legat de acest eveniment.

CNN amintește că Ucraina și-a arătat, în ultimele săptămâni, determinarea de a lovi în atacuri aeriene ținte strategice din interiorul Rusiei.

Atacurile din interiorul Rusiei au loc în paralel cu operațiunile contraofensive din sudul și estul țării și au menirea de a epuiza sprijinul intern pentru războiul Moscovei, adaugă sursa citată.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile