Antena 3 CNN Externe Ce rol a jucat Ucraina în demisia lui Boris Johnson | Dezvăluirile lui Volodimir Zelenski: "Mă rog la Dumnezeu să nu fie afectat!"

Ce rol a jucat Ucraina în demisia lui Boris Johnson | Dezvăluirile lui Volodimir Zelenski: "Mă rog la Dumnezeu să nu fie afectat!"

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 17:32 08 Iul 2022 Modificat la 17:36 08 Iul 2022

"Ucrainenii nu sunt pregătiți să își cedeze pământurile și să accepte că acestea aparțin Rusiei. Acesta este teritoriul nostru", a spus liderul ucrainean într-un interviu cu realizatorul CNN Wolf Blitzer.

"O afirmăm întotdeauna și intenționăm să o dovedim", a adăugat el. 

Interviul cu Zelenski a avut loc la momentul în care premierul britanic Boris Johnson - printre cei mai proeminenți aliați ai Kievului - își anunța demisia.

Zelenski s-a declarat încrezător că politica Marii Britanii față de Ucraina nu se va schimba, în pofida crizei politice de la Londra.

Volodimir Zelenski: "Mă rog la Dumnezeu ca ajutorul oferit de britanici să nu fie afectat de demisia lui Johnson!"

"(Boris Johnson) nu a demisionat pentru că a fost în Ucraina (în două vizite la Kiev, de la începutul războiului, n.r.). Din contră, ce a făcut Johnson pentru Ucraina ne-a ajutat foarte mult. Îl consider un prieten al țării noastre, dar cred că societatea britanică sprijină, de asemenea, Ucraina în Europa.

De aceea, cred că Marea Britanie se situează de partea binelui, de partea Ucrainei.

Sunt sigur că politica Regatului Unit față de Ucraina nu se schimbă pentru că a demisionat Boris Johnson. Desigur, relația noastră a câștigat mult de pe urma felului în care fostul premier vede lucrurile. Am trecut rapid prin multe momente dramatice.

Ajutorul necesar a fost livrat (de britanici, n.r.)  relativ rapid. Nu știu dacă (demisia lui Johnson) va afecta ritmul acestui ajutor. Mă rog la Dumnezeu ca ajutorul (britanic) să nu fie afectat", a spus președintele ucrainean.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina durează de peste patru luni, fără ca vreuna dintre părți să dea semne că renunță în fața adversarului.

Trupele Kievului au reușit la începutul invaziei să oprească ofensiva spre capitală, silind Moscova să își reconsidere planurile și să se concentreze pe Donbas, unde separatiștii pro-ruși controlează teritorii încă de la anexarea Crimeei, în 2014.

Între timp, forțele ruse au ocupat aproape complet regiunea Lugansk și continuă să forțeze către regiunea învecinată, Donețk.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole