Antena 3 CNN International News Ucraina a început să folosească bombele cu dispersie livrate de SUA

Ucraina a început să folosească bombele cu dispersie livrate de SUA

Ucraina a început să folosească bombele cu dispersie livrate de Statele Unite ale Americii. Un clip video postat pe Twitter arată momentul în care o astfel de bombă explodează deasupra unei zone în care s-ar fi aflat militari ruşi.

de Alin Tarnovschi    |   

Forţele armate ucrainene au început să utilizeze muniţie cu dispersie în luptele date în cadrul contraofensivei împotriva Rusiei. Anunţul a fost făcut de doi oficiali americani, relatează CNN.

Statele Unite aşteaptă în continuare să primească informaţii actualizate de la armata ucraineană despre cât de eficient este acest armament cu submuniţie - controversat - pe câmpul de luptă, potrivit unuia dintre oficiali.

Statele Unite ale Americii au anunţat pe 8 iulie că trimit acest armament Ucrainei, pe care l-au livrat o săptămână mai târziu. Acest tip de armament este controversat din cauză că împrăştie numeroase "bombe" mici într-o zonă largă şi reprezintă astfel o ameninţare pe termen lung la adresa civililor în cazul în care nu explodează.

John Kirby, coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate al SUA pentru comunicaţii strategice, a confirmat, de asemenea, într-un interviu televizat, că Ucraina a început să folosească bombele cu dispersie.

"Le folosesc (n.r. bombele cu dispersie) în mod corespunzător. Le folosesc efectiv şi chiar au un impact asupra trupele defensive ale Rusiei", a declarat John Kirby, mai notează CNN.

Analiştii militari au explicat că muniţia cu dispersie livrată de SUA ar putea schimba complet situaţia de pe frontul de luptă din Ucraina.

Subiecte în articol: Război Ucraina muniție cu dispersie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile