Antena 3 CNN Externe Ucraina anunță că a lovit cu drone un bombardier strategic al Rusiei la aproape 2000 de kilometri de graniță

Ucraina anunță că a lovit cu drone un bombardier strategic al Rusiei la aproape 2000 de kilometri de graniță

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Drone de atac ucrainene au lovit un bombardier strategic Tu-22M3 pe un aerodrom militar din nordul Rusiei, transmite Agerpres, care citează Ukrainska Pravda.

Publicația ucraineană citează, la rândul său, sâmbătă, o sursă din cadrul serviciilor de informații militare.

"Drept rezultat al unei operațiuni a informațiilor militare ucrainene în apropiere de Olenegorsk, un bombardier supersonic cu rază lungă de acțiune TU-22M3 a fost lovit pe aerodromul militar Olenia, baza aviației strategice a ocupanților ruși", a precizat sursa citată, fără a furniza mai multe detalii.

Aerodromul menționat, de pe care avioanele ruse strategice decolează pentru a lansa atacuri cu rachete asupra Ucrainei, se află la 1.800 km de frontiera dintre cele două țări.

Ukrainska Pravda a mai relatat că în alte atacuri asupra Rusiei au fost vizate un aerodrom militar din Engels, în regiunea Saratov, şi o bază aeriană la Diaghilevo, în regiunea Riazan.

De asemenea, o dronă ar fi lovit o rafinărie de petrol în Riazan.

Presa internațională amintește că în cazul loviturilor în interiorul teritoriului rus nu poate confirma în mod independent informațiile furnizate de mas-media ucraineană.

La rândul său, apărarea antiaeriană rusă a informat, sâmbătă, că a doborât 24 de drone ucrainene în șapte regiuni ale țării, în ultimele ore.

Conform Ministerului rus al Apărării, șapte aparate fără pilot ar fi fost doborâte în aer în regiunea de graniță Kursk şi alte șapte în Riazan.

Drone ucrainene ar fi fost doborâte şi în provinciile Belgorod, Rostov, Briansk, Lipeţsk şi Saratov, susține institiuția citată.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile