Antena 3 CNN Externe Ucraina a lansat un atac masiv cu drone asupra Moscovei. "Una dintre cele mai mari tentative de a lovi capitala rusă”

Ucraina a lansat un atac masiv cu drone asupra Moscovei. "Una dintre cele mai mari tentative de a lovi capitala rusă”

de Claudiu Ştefan    |   

Capitala Rusiei a fost vizată în noaptea de marți spre miercuri de unul dintre cele mai puternice atacuri cu drone ucrainene din istoria sa, relatează Agerpres, care citează AFP.

Anunțul a fost făcut de primarul Moscovei, în timp ce Ministerul rus al Apărării a spus că în timpul nopții au fost distruse 11 vehicule fără pilot deasupra orașului și în teritoriul învecinat.

Update: Aeroporturile din Moscova și-au reluat operațiunile după atacul cu drone de peste noapte

Aeroporturile din Moscova au revenit, miercuri, la operațiuni normale, după ce în timpul nopții au fost instituite restricții temporare în urma atacului masiv cu drone care a vizat capitala rusă.

Anunțul a fost făcut de agenția de supraveghere a aviației din Rusia, Rosaviația.

Restricțiile temporare au fost în vigoare pe aeroporturile Vnukovo, Domodedovo și Zhukovsky de la 2.31 dimineața, ora Moscovei, până la 6.30 dimineața, a precizat Rosaviația.

Pe aeroportul Șeremetovo nu au existat restricții, a adăugat sursa citată.

Știrea inițială

"Este una din cele mai mari tentative de atac cu drone efectuate vreodată împotriva Moscovei", a susținut primarul Serghei Sobianin ruse într-o declarație pe Telegram.

 

Cel puțin trei drone ar fi fost doborâte în districtul Podolsk din sudul regiunii Moscova, fără a provoca răniți sau pagube.

În total, în cursul nopții de marți spre miercuri, 45 de drone ucrainene au fost distruse de sistemele de apărare antiaeriană deasupra regiunilor Moscova,  Briansk, Belgorod, Kaluga şi Kursk, portivit Ministerului rus al Apărării.

De asemenea, o rachetă a fost doborâtă în jurul orei locale 01:00, miercuri dimineața, în vestul regiunii Rostov, la granița cu Ucraina, potrivit guvernatorului regional Vasili Golubev.

Ucraina a mai vizat capitala rusă în atacuri cu drone

Moscova și regiunea sa, situate la peste 500 de kilometri de graniță cu Ucraina, au mai fost vizate de atacuri cu drone lansate de Ucraina.

În vara anului 2023, antiaeriana locală a distrus aparate fără pilot deasupra cartierului de afaceri al capitalei ruse.

În data de 3 mai 2023, două drone au fost doborâte în apropierea Kremlinului.

Atacul aerian de proporții din noaptea de marți spre miercuri are loc în contextul în care Rusia se confruntă, din 6 august, cu o ofensivă ucraineană fără precedent în regiunea de graniță Kursk.

În paralel, trupele ruse își continuă avansul în estul Ucrainei.

Moscova a exclus orice negocieri de pace cu Kievul "în această etapă".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile