Antena 3 CNN Externe Uciderea unui oficial Fatah în Liban: IDF publică imagini cu atacul. Mișcarea palestiniană acuză Israelul că vrea un război regional

Uciderea unui oficial Fatah în Liban: IDF publică imagini cu atacul. Mișcarea palestiniană acuză Israelul că vrea un război regional

de Adrian Iclozan    |   

Un oficial Fatah acuză Israelul că vrea să forțeze declanșarea unui război regional, după uciderea unui membru al mișcării palestiniene într-un atac cu dronă petrecut miercuri în sudul Libanului, scrie Times of Israel.

"Asasinarea unui oficial (Fatah) este o dovadă în plus că Israelul dorește să declanșeze un război de amploare în regiune", a spus Tawfik Tirawi, membru al Comitetului Central al Fatah.

Mișcarea este condusă de Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene, care exercită o administrare civilă limitată în Cisiordania ocupată.

IDF confirmă lovitura din Liban asupra unui oficial Fatah și spune că acesta colabora cu Iranul pentru activități teroriste

IDF a confirmat, miercuri, că l-a vizat și ucis pe oficialul mișcării Fatah, Khalil Makdah, într-o lovitură aeriană în sudul Libanului.

Khalil este fratele lui Munir Makdah, oficial de rang înalt al Fatah, care a fost acuzat anterior de statul evreu că lucrează cu gruparea pro-iraniană Hezbollah și cu Corpul Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) din Iran pentru a pregăti atacuri împotriva Israelului.

Într-o declarație comună, IDF și agenția israeliană de securitate Shin Bet susțin că frații Makdah au colaborat, din Liban, cu IRGC pentru a transfera bani și arme către celulele teroriste din Cisiordania.

Armata israeliană a publicat imagini ale atacului aerian în care a fost ucis Khalil Makdah.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile