Antena 3 CNN Externe Uciderea liderului Hamas a urmărit prelungirea conflictului din Gaza, susține președintele palestinian înainte de vizita la Moscova

Uciderea liderului Hamas a urmărit prelungirea conflictului din Gaza, susține președintele palestinian înainte de vizita la Moscova

de Georgiana Marina    |   

Uciderea liderului Hamas Ismail Haniyeh a avut ca scop prelungirea conflictului din Gaza, a declarat preşedintele palestinian Mahmoud Abbas într-un interviu difuzat marţi de agenţia de presă rusă RIA Novosti. El a spus că va discuta despre această situaţie de criză cu preşedintele Vladimir Putin în cursul vizitei la Moscova.

Potrivit agenţiei de presă ruse, care citează o sursă diplomatică, Abbas va efectua o vizită la Moscova în perioada 12-14 august pentru convorbiri cu preşedintele rus Vladimir Putin, scrie Agerpres.

Haniyeh, liderul politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, a fost asasinat în capitala iraniană Teheran săptămâna trecută într-un atac care a atras ameninţări cu răzbunarea asupra Israelului şi a alimentat îngrijorarea că conflictul din Gaza s-ar putea transforma într-un război mai extins în Orientul Mijlociu.

Potrivit liderului palestinian, asasinarea lui Haniyeh este "un act laş şi o evoluţie periculoasă în politica israeliană".

"Nu există nicio îndoială că obiectivul asasinarii lui Haniyeh este de a prelungi războiul şi de a extinde sfera sa", a declarat Abbas. "Va avea un impact negativ asupra negocierilor aflate în desfăşurare pentru încetarea agresiunii şi retragerea trupelor israeliene din Gaza", a apreciat Abbas, care a precizat că intenţionează să discute despre procesul de pace din regiune cu preşedintele Putin.

"Schimbăm constant opinii cu preşedintele Rusiei, ne consultăm în toate cele mai importante probleme pentru a avansa procesul de pace, precum şi pentru a consolida relaţiile bilaterale şi regionale", a menţionat liderul palestinian."Vom face acest lucru în timpul vizitei noastre în Rusia", a adăugat el.

Abbas urmează să viziteze, de asemenea, Turcia, Ankara anunţând săptămâna trecută că liderul palestinian va avea convorbiri cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în perioada 14-15 august.

 

Subiecte în articol: Mahmoud Abbas razboi gaza Israel Hamas
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile