Antena 3 CNN Life Culinar Turte cu ceapă verde, rețetă de post. Se prepară ușor și este nevoie de doar cinci ingrediente

Turte cu ceapă verde, rețetă de post. Se prepară ușor și este nevoie de doar cinci ingrediente

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:00 28 Mar 2024 Modificat la 11:00 28 Mar 2024

Ceapa verde este vedeta primăverii, fiind cea care oferă un gust aparte multor preparate.

Turtele cu ceapă verde sunt, fără îndoială, ideale în perioada postului, deoarece sunt sățioase și foarte gustoase.

Fie că sunt consumate ca atare sau alături de alte mâncăruri, aceste turte sunt delicioase, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe masă în post.

În plus, este nevoie de puține ingrediente, care se găsesc în orice bucătărie.

[GAL layout="2"]

Turte cu ceapă verde, rețetă de post

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • o legătură ceapă verde
  • 250 ml apă
  • 80 ml ulei
  • sare (după gust)

Mod de preparare turte cu ceapă verde: Se pune apa pe foc, într-o oală, și se lasă până când clocotește. Se adaugă apa fiartă peste făină, apoi sarea și se amestecă foarte bine cu o lingură. 

Când aluatul s-a mai răcit, se frământă bine cu mâna și se formează o bilă. După frământare, aluatul se lasă o oră la odihnit.

Se împarte aluatul în bucăți egale (aproximativ 8-9). Cu ajutorul unui sucitor, se întind foi subțiri, care se ung cu ulei. Peste fiecare foaie se presară ceapa tăiată mărunt, apoi se rulează bine.

Fiecare rulou de aluat se modelează în forma unui melc (vezi imaginea din galerie).

Se întinde din nou într-o foaie subțire fiecare bucată de aluat și se prăjește într-o tigaie cu ulei.

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole