Antena 3 CNN Actualitate Locul din România în care stratul de zăpadă a atins deja 14 centimetri

Locul din România în care stratul de zăpadă a atins deja 14 centimetri

de S.T.    |   

Turiştii care vor să se bucure de zăpadă pot urca la peste 2.000 de metri altitudine, în masivul Făgăraş, la Bâlea Lac (judeţul Sibiu), unde aceasta măsoară, vineri dimineaţa, 14 centimetri, potrivit meteorologilor sibieni.

La Bâlea Lac încă nu se poate schia, a precizat, pentru Agerpres, Adrian David, Şeful Salvamont Sibiu.

Salvamontiştii sibieni le recomandă turiştilor să evite traseele din Munţii Făgăraş, mai ales pe versantul nordic, pentru că în zona de creastă zăpada a depăşit 20 de centimetri. Salvamontiştii le mai recomandă turiştilor care merg la munte să fie echipaţi cu încălţăminte specifică iernii, îmbrăcăminte care să le asigure un confort termic optim, mănuşi, ochelari de zăpadă, beţe de schi, colţari, piolet. Şi alpiniştii sunt rugaţi să anunţe salvamontiştii înainte de a face vreo ascensiune în masivul Făgăraş.

Accesul la Bâlea Lac se poate face fie pe Transfăgărăşan, fie cu telecabina, de la Bâlea Cascadă. Un drum cu telecabina între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac costă 60 de lei de persoană.

Transfăgărăşanul este deschis circulaţiei, fiind deszăpezit, însă şoferii sunt rugaţi să aibă maşinile echipate cu anvelope de iarnă, a precizat pentru Agerpres Liviu Creţu, Şeful Secţiei Drumurile Naţionale Sibiu.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: Balea lac Sibiu meteorologi zapada turisti
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile