Antena 3 CNN Externe Mapamond Turiștii care merg la Veneția vor fi nevoiți să plătească un bilet de două ori mai scump. Ce alte măsuri pregătesc autorităţile

Turiștii care merg la Veneția vor fi nevoiți să plătească un bilet de două ori mai scump. Ce alte măsuri pregătesc autorităţile

de Naty Badea    |   

După ce anul acesta a fost introdus în premieră bilet de intrare la Veneţia, pentru anul viitor autorităţile pregătesc noi măsuri pentru combaterea turismului excesiv. Vorbim despre mult mai multe zile cu intrare, iar preţul biletului se va dubla.

Noul regulament va fi aprobat de Primăria de la Veneţia joi şi prevede între cincizeci și șaizeci de zile cu intrare plătită în oraş, în perioada aprilie- august, dar nu este exclus ca acesta să se extindă și pentru luna septembrie. 

Conform Corriere della Sera, primarul Luigi Brugnaro a subliniat în repetate rânduri că scopul acestei măsuri nu este să facă bani, ci să încerce să descurajeze prezența turiștilor zilnici în situațiile în care orașul este deja supraîncărcat. 

Astfel tariful de intrare pentru cele mai aglomerate zile din an va fi de 10 euro, care ar putea fi și înjumătățit în caz că turiştii fac rezervare în avans. Cu toate acestea, nu va exista un prag limită, un număr închis de vizitatori permişi.

Deşi au existat voci care au susţinut că experimentul cu biletul de intrare la Veneţia a fost un eşec, pentru că nu a reuşit să limiteze numărul turiştilor, ba chiar vorbim de un număr record de vizitatori în această vară, totuşi primarul insistă să menţină această măsură.

Timp de 29 de zile în această vară, Primăria de la Veneţia a încasat puțin peste 2,2 milioane, proveniţi din 450 de mii de plăți. Este clar că, odată cu modificările de calendar și tarife, suma care va intra în conturile Primăriei de la Veneţia în 2025 ar putea ajunge la cinci milioane de euro. 

Subiecte în articol: Venetia Italia bilet de intrare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile