Antena 3 CNN Externe Turistul german dispărut în Creta a fost găsit mort. E al șaselea deces din ultimele zile

Turistul german dispărut în Creta a fost găsit mort. E al șaselea deces din ultimele zile

de Georgiana Adam    |   

Un turist german este a şasea persoană care a murit în Grecia în această lună, din cauza valului de căldură timpuriu cu care se confruntă această ţară, informează Guardian.

Cadavrul turistului german a fost găsit lângă o râpă din insula Creta, au anunţat pompierii eleni.

Bărbatul fusese dat dispărut duminică pe Insula Creta şi a fost găsit lângă o râpă din sudul insulei, au anunțat pompierii într-un comunicat.

Potrivit agenţiei de presă de stat a Greciei, ANA, râpa în care bărbatul german, în vârstă de 68 de ani, a fost găsit mort era atât de inaccesibilă, încât elicopterul nu poate ajunge acolo, iar cadavrul a fost transportat pe jos de salvatori.

Acesta este al şaselea deces din luna iunie de pe alte insule greceşti, după moartea prezentatorului BBC Michael Mosley, al cărui cadavru a fost găsit pe Insula Symi, la 9 iunie.

Câteva zile mai târziu, un turist belgian în vârstă de 80 de ani a fost găsit mort lângă cetatea antică Lato, în estul Cretei.

Un bărbat olandez în vârstă de 74 de ani a fost găsit mort pe insula Samos pe 15 iunie, urmat de un american de 55 de ani lângă insula Corfu, a doua zi.

În plus, doi francezi în vârstă de 73 şi 64 de ani au fost daţi dispăruţi pe Insula Sikinos de peste o săptămână.

Un american în vârstă de 59 de ani, aflat în vizită pe Insula Amorgos, nu a fost găsit din 11 iunie.

La începutul lui iunie, autorităţile sanitare greceşti au emis avertismente cu privire la riscurile expunerii la căldură, sfătuind oamenii să nu stea în aer liber la orele când este cel mai cald afară.

În perioada 11-13 iunie, în Grecia a fost înregistrat cel mai timpuriu val de căldură de vară, în care temperatura a depăşit 40 de grade Celsius în mai multe regiuni.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?