Antena 3 CNN Actualitate Turcii din România votează cu o săptămână înainte de turul doi. Au ieșit la vot, ieri și astăzi

Turcii din România votează cu o săptămână înainte de turul doi. Au ieșit la vot, ieri și astăzi

Cetățenii turci aflați în diaspora votează cu o săptămână înainte de turul 2 din această țară. Aceştia au de ales între cel care conduce ţara de 20 de ani, preşedintele Recep Tayyip Erdoğan, sau liderul opoziţiei, Kemal Kılıçdaroğlu. 

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În țara noastră sunt peste 10.000 de cetățeni turci înscriși pe listele de vot. În primul tur, prezența în România a fost de 44,45%.

Cetățenii stabiliți în România au mers sâmbătă dimineață fie la Ambasada de la București, fie la Consulatul de la Constanța pentru a vota. Iar cei care vor să își exprime acest drept pot merge și astăzi să voteze.

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Turcia, ce vor avea loc în data de 28 mai, pare unul dificil pentru cei doi candidați, care au concentrat majoritatea voturilor în primul tur.

Liderul opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, a primit în primul scrutin 44.88% din totalul electoratului, în vreme ce președintele în exercițiu, Recep Tayyip Erdogan, a obținut 49.51% din voturi.

Subiecte în articol: alegeri turcia turcii România vot
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile