Antena 3 CNN Externe Turcia va interveni la Curtea Internaţională de Justiţie în procesul de genocid împotriva Israelului (surse diplomatice)

Turcia va interveni la Curtea Internaţională de Justiţie în procesul de genocid împotriva Israelului (surse diplomatice)

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Turcia va depune miercuri o declaraţie de intervenţie în cazul de genocid deschis de Africa de Sud împotriva Israelului la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga.

Declaraţia va avea loc la ora 13.30 GMT, a adăugat o sursă diplomatic, scrie Agerpres care citează Reuters. De altfel, ministrul de externe Hakan Fidan afirmase în această săptămână că Turcia va face declaraţia miercuri.

"Intervenţia Turciei împinge comunitatea internaţională să recunoască şi să abordeze criza umanitară din Gaza", a spus sursa.

În luna mai, Turcia a declarat că a decis să se alăture cazului deschis de Africa de Sud pe măsură ce a intensificat măsurile împotriva Israelului din cauza atacului asupra Fâşiei Gazei, adăugând că demersul său va urma pregătirile legale necesare.

În luna iunie, Spania a declarat că a cerut să intervină în acest caz la CIJ, cel mai înalt organism juridic al ONU, înfiinţat în 1945 pentru a se ocupa de disputele dintre state.

Israelul a respins în mod repetat acuzaţiile de genocid din acest caz, susţinând că sunt nefondate şi argumentând în instanţă că operaţiunile sale în Fâşia Gaza au caracter de autoapărare şi îi vizează pe militanţii Hamas care au atacat Israelul pe 7 octombrie.

Subiecte în articol: turcia proces genocid Israel Gaza
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile