Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: „Nu se majorează nici TVA și nici alte impozite sau taxe. Nici anul ăsta, nici anul viitor”

Raluca Turcan: „Nu se majorează nici TVA și nici alte impozite sau taxe. Nici anul ăsta, nici anul viitor”

de Andreea Ştefan    |   

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat miercuri că PNL nu intenționează să facă majorări de taxe și impozite și a dezmințit astfel informațiile care au circulat în spațiul public pe acest subiect.

„E regretabil și dăunător pentru economie faptul că, periodic, sunt lansate informații în spațiul public care anunță majorări de taxe și de impozite. Fie că este vorba despre majorarea TVA, despre creșterea impozitului pe venit sau despre alte creșteri de taxe pentru mediul de afaceri, toate aceste lucruri nu sunt altceva decât intoxicări lansate, într-un an electoral, cu scopul de a panica mediul de afaceri și pe români, în general. Ușor, ușor, consecința este aceia de a crea o stare de spaimă și nemulțumire, de care profită populiștii și extremiștii.

Poziția PNL este însă fermă: nu se majorează nici TVA și nici alte impozite sau taxe. Nu le creștem anul ăsta, nici anul viitor după alegeri - așa cum spun unii pentru a panica oamenii. Este limpede pentru toată lumea că PNL va rămâne la guvernare și după alegerile din acest an și, ca avocat al mediului de afaceri în guvern, nu vom permite aceste majorări.

Am mai spus acest lucru și îl repet: discutăm prea des de teme de stânga și prea puțin de teme de dreapta. Acum, având în vedere crizele mondiale pe care le-am traversat, obiectivul nostru a fost stabilizarea economiei. Trebuie să venim în sprijinul firmelor și să simplificăm birocrația fiscală, începând cu procedurile de înființare a unei firme și până la o digitizare fiscală completă, făcută inteligent. Și trebuie să înceteze imediat discuțiile inutile și toxice despre bulversarea sistemului de impozitare! Nu fac deloc bine mediului de afaceri.

În paralel cu sprijinul pentru mediul de afaceri, e nevoie, pentru a restabili încrederea celor care duc greul economiei, ca acolo unde este evaziune, autoritățile să pună degetul pe rană, iar acolo unde se încalcă legea, vinovații să fie sancționați”, a transmis Raluca Turcan într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Subiecte în articol: Raluca Turcan PNL taxe si impozite
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile