Antena 3 CNN Actualitate Inedit Tudor avea 35 de ani când a renunțat la viața bună de la oraș și a ales să trăiască precum un hobbit în inima pădurii. Ce le transmite acum orășenilor: „Curaj aveţi voi, care...”

Tudor avea 35 de ani când a renunțat la viața bună de la oraș și a ales să trăiască precum un hobbit în inima pădurii. Ce le transmite acum orășenilor: „Curaj aveţi voi, care...”

1 minut de citit Publicat la 15:03 07 Noi 2019 Modificat la 15:03 07 Noi 2019

În luna ianuarie 2020 se vor împlini o mie de zile de când un tânăr arhitect din Bucureşti a decis că aleagă altă cale decât cea impusă de un sistem care îl forţa să se conformeze unor reguli ce-i îngrădeau libertatea.

Tudor Tescoveanu avea 35 de ani când a renunţat la un serviciu bine plătit şi la tot ceea ce îi oferea viaţa de oraş. După multe căutări, s-a retras într-un cătun de munte, aproape de Sovata. Aici şi-a cumpărat o parcelă de teren, iar vara aceastui an, a început construcţia unei locuinţe atipice pentru zilele noastre, inspirată parcă din poveştile cu hobbiţi, scrie Adevarul.

”M-a întrebat cineva de curând cum de am avut curajul să fac acest pas şi i-am spus că nu eu sunt cel curajos, ci voi ceilalţi care aţi ales să rămâneţi în oraş. Da, acum sunt şase grade afară, casa nu este gata, dorm într-un cort ridicat în podul unei bucătării de vară, îmi îngheaţă degetele pe telefon, dar între a sta la şase grade afară, aici, în mijlocul pădurii şi a sta la 21 de grade, într-o cutie de beton, prefer prima variantă. Important este pentru fiecare să înţeleagă de ce valori are nevoie. Eu am căutat liniştea”, mărturiseşte Tudor.

„Curaj aveţi voi, care aţi ales să rămâneţi în oraş, nu eu“

Deşi a locuit în Bucureşti până la finalul studiilor universitare, Tudor a simţit tot timpul că acest oraş nu este casa lui. Imediat după ce a terminat Facultatea de Arhitectură a realizat că de atunci are libertatea să aleagă.

Deşi se poate susţine financiar, având proprietăţi care îi asigură un venit constant, Tudor este decis să-şi producă singur ceea ce consumă. Lângă casă şi-a amenajat o grădină, de unde, în toamă a cules roadele, de la cartofi şi porumb până la roşii şi fasole, iar cu ajutorul darurilor primte de la oamenii din sat care  poate trece iarna fără probleme.

Citește mai multe din Inedit
» Citește mai multe din Inedit
TOP articole