Antena 3 CNN Externe Trump spune că 6 ianuarie 2021, ziua asaltului mortal de la Capitoliu, în care au murit patru oameni, a fost o „zi a iubirii”

Trump spune că 6 ianuarie 2021, ziua asaltului mortal de la Capitoliu, în care au murit patru oameni, a fost o „zi a iubirii”

de Adrian Dumitru    |   

Donald Trump a descris, miercuri, ziua de 6 ianuarie 2021, când o gloată de susținători ai săi au luat cu asalt clădirea Capitoliului în încercarea de a opri validarea mandatului lui Joe Biden, drept „o zi a iubirii”, relatează The Guardian. Fostul președinte a făcut declarația în timpul unui eveniment de tip town hall, în statul Florida.

La eveniment, organizat de televiziunea de limbă spaniolă Univision, Trump s-a adresat unui public predominant latino, iar un participant i-a spus acestuia că vrea să-i dea o șansă de „a-i câștiga din nou votul”, spunând că are îngrijorări cu privire la comportamentul lui Trump din 6 ianuarie, când fostul președinte și-a instigat susținătorii să atace clădirea Congresului american.

Trump a dat un răspuns lung în care a descris ziua de 6 ianuarie, neagră pentru democrația americană și în care au murit patru oameni (alți doi au murit ulterior – n. red.) drept „o zi a iubirii”.

Ulterior, Trump a spus că toți foștii subalterni care s-au întors împotriva lui după atac „erau supărați pentru că au fost concediați”.

„Sper că într-o zi îți voi obține din nou votul. Pare că nu, dar și așa e OK”, a spus Donald Trump după răspuns.

Pe lângă această nouă declarație revoltătoare, Trump a continuat să susțină afirmația sa falsă din dezbaterea cu Harris, conform căreia imigranții haitieni din Ohio „mănâncă animale de companie”.

Votul anticipat pentru alegerile prezidențiale americane a început deja în mai multe state, inclusiv în statul crucial Georgia, care a înregistrat un record de prezență în prima zi de vot - peste 300.000 de americani au mers acolo să-și exprime opțiunea.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile