Antena 3 CNN Externe Trump povestește cum era să se prăbușească cu elicopterul, cu fostul primar din San Francisco. Brown: „N-am zburat niciodată cu el"

Trump povestește cum era să se prăbușească cu elicopterul, cu fostul primar din San Francisco. Brown: „N-am zburat niciodată cu el"

de Claudia Popovici    |   

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, care taxa fiecare gafa lui Biden a devenit acum victima unei confuzii. Trump l-a confundat pe fostul primar din San Francisco și iubit al Kamalei Harris în anii 90, Willy Brown, cu fostul guvernator al Californiei, Jerry Brown.  Mai mult, Trump a povestit cum a scăpat de la moarte în timpul aterizării de urgență a unui elicopter în care se afla cu Willy Brown, pe care susține că îl cunoaște destul de bine și care apoi a spus lucruri teribile despre Kamala Harris. Acesta neagă că întâmplarea ar fi avut loc vreodată. 

Willie Brown, fostul primar al orașului San Francisco, a catalogat drept "ficțiune" povestea lui Donald Trump că ar fi trecut împreună printr-o experiență înfricoșătoare într-un elicopter, scrie BBC

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a declarat, joi, că el și Brown ar fi trecut împreună printr-o aterizare forțată cu un elicopter, iar Brown ar fi fost "puțin îngrijorat".

"Ne-am gândit că poate acesta este sfârșitul," a spus Trump. "Eram într-un elicopter... și a fost o aterizare de urgență. Aceasta nu a fost o aterizare plăcută."

Trump a insistat ulterior că povestea este adevărată într-o convorbire telefonică cu New York Times, spunând că "probabil va da în judecată" fără a oferi detalii.

Willie Brown, în vârstă de 90 de ani, a declarat presei americane că nu a călătorit niciodată un elicopter cu Trump.

"Nu cred că aș vrea să călătoresc cu el în același elicopter", a spus el. 

Trump, în vârstă de 78 de ani, părea să-l confunde pe Wille Brown cu Jerry Brown, fostul guvernator al Californiei, cu care a împărțit un zbor cu elicopterul în 2018 pentru a vizita urmările incendiilor din Paradise. Gavin Newsom, actualul guvernator al statului, era și el în acel elicopter.  

Ambii au declarat presei americane că nu a fost vorba de nicio aterizare de urgență sau de vreun pericol.

"Spun că e o prostie completă," a spus Newsom pentru The New York Times.

Trump a povestit această întâmplare ca răspuns la o întrebare despre relația lui Willie Brown cu Kamala Harris, în vârstă de 59 de ani, la mijlocul anilor 1990, în timp ce ea era procuror în California.

Trump a fost întrebat dacă crede că relația a jucat un rol în cariera lui Harris.

"Ei bine, îl cunosc foarte bine pe Willie Brown," a spus Trump, înainte de a vorbi despre zbor și de a afirma că fostul primar i-ar fi spus "lucruri îngrozitoare" despre Harris.

"El a avut un rol important în ceea ce s-a întâmplat cu Kamala," a spus Trump.

 Însă, fostul primar a negat și acest lucru.

"Este atât de fantezist, încât e de necrezut," a declarat el pentru postul local de televiziune KRON.

"Nu mi-aș putea imagina să mă gândesc la Kamala Harris într-un mod negativ. Este o prietenă bună de mult timp, o femeie absolut frumoasă, deșteaptă, de succes, electoral vorbind. El a făcut ceea ce Donald face cel mai bine, ficțiunea lui creativă", a mai spus el. 

Un purtător de cuvânt al lui Jerry Brown a declarat, de asemenea, presei americane că fostul guvernator nu a discutat despre Harris în zborul cu elicopterul din 2018. Remarcile lui Trump la o conferință de presă de o oră la proprietatea sa din Mar-a-Lago vin în contextul unui sondaj național recent care arată că Harris îl depășește în preferințele alegătorilor.

Un sondaj realizat de New York Times și Siena College între 5 și 9 august o plasează pe Kamal Harris înaintea lui Trump cu 50% față de 46% în trei state-cheie: Wisconsin, Pennsylvania și Michigan.

Acest lucru vine după un sondaj YouGov realizat între 4-6 august, care sugera că ea ar câștiga votul popular, cu 45% dintre respondenți spunând că ar vota pentru ea în noiembrie, comparativ cu 43% pentru Trump.

Subiecte în articol: Donald Trump Kamala Harris
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile