Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Trump își apără relațiile cu Vladimir Putin, Kim Jong-Un și Xi Jinping: E un lucru bun să te înțelegi cu ei

Trump își apără relațiile cu Vladimir Putin, Kim Jong-Un și Xi Jinping: E un lucru bun să te înțelegi cu ei

de Andreea Ştefan    |   

Fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021) şi candidat republican pentru un nou mandat la Casa Albă la alegerile din toamnă, şi-a apărat luni relaţia cu lideri autoritari precum Vladimir Putin (Rusia), Kim Jong-Un (Coreea de Nord) şi Xi Jinping (China), afirmând că „este un lucru bun" să te înţelegi cu ei, potrivit EFE.

„A te înţelege cu ei este un lucru bun, nu ceva rău", i-a spus el magnatului Elon Musk într-o conversaţie pe platforma X, deţinută de proprietarul Space şi Tesla, potrivit Agerpres.

Trump s-a felicitat că a putut să-i cunoască pe cei trei.

„Îi cunosc pe fiecare dintre ei. Şi lăsaţi-mă să vă zic, lumea va spune: 'Oh, este teribil!' Nu spun nimic de bine sau de rău. Ei sunt în vârful jocului, sunt duri, sunt inteligenţi şi îşi vor proteja ţara. Probabil că îşi iubesc ţara".

Odată cu venirea la putere a democraţilor în ianuarie 2021, acestor lideri „nu le-a venit să creadă" ce întorsătură a putut lua SUA, a afirmat Trump.

În cadrul interviului acordat platformei de socializare X, Trump a lansat, de asemenea, un atac puternic la adresa preşedintelui american Joe Biden, reproşându-i invazia rusă în Ucraina. Trump susţine că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Biden nu ar fi fost preşedinte, potrivit Business-Standard.

De altfel, nu este prima oară când Trump critică gestionarea crizei ucrainene de către succesorul său Joe Biden, iar atitudinea favorabilă a lui Donald Trump faţă de preşedintele rus a făcut în trecut obiectul unor puternice critici nu doar în SUA.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile