Antena 3 CNN Externe Trump îi acuză pe democrați că l-au presat pe Biden să se retragă: „La televizor erau așa drăguți, dar în culise erau brutali cu el”

Trump îi acuză pe democrați că l-au presat pe Biden să se retragă: „La televizor erau așa drăguți, dar în culise erau brutali cu el”

de Bianca Chirilă    |   

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump, i-a criticat joi pe democraţi pentru că l-au presat pe preşedintele Joe Biden să renunţe la candidatura pentru un nou mandat, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Trump a vorbit despre atitudinea „brutală” a Partidului Democrat, din rândurile căruia s-au aliniat împotriva lui Biden fostul preşedinte Barack Obama şi fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Presa americană comentează pe larg de câteva zile rolul jucat în culise de cei doi foşti demnitari.

„Mă uitam la ei la televizor, erau aşa de drăguţi. 'A, da, îl iubim pe Joe, îl iubim pe Joe'. Dar în culise, ştiu perfect că erau brutali cu el”, a spus Trump.

Biden a anunţat duminică, printr-o scrisoare către toţi americanii, că îşi retrage candidatura la preşedinţie. El avusese o prestaţie slabă într-o confruntare cu Trump televizată în direct şi se confrunta de câteva săptămâni cu apeluri - atât publice, cât şi private - din partea democraţilor să renunţe la competiţia electorală, deoarece nu este capabil să îl învingă pe rivalul său republican în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

„Au încercat o lovitură de stat”, a apreciat Trump.

Acesta o va avea ca adversară din partea democraţilor pe vicepreşedinta Kamala Harris, despre care a susţinut că este „mai rea” decât Biden.

Preşedintele aflat la sfârşitul mandatului li s-a adresat miercuri seara compatrioţilor pentru a explica cu gravitate că a luat decizia de a-şi retrage candidatura pentru a „salva democraţia” şi a face loc unor „voci mai tinere”.

Discursul său a fost „abia inteligibil şi atât de slab”, a reacţionat imediat Trump în reţeaua sa online, Truth Social.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile