Pentru corecția cearcănelor, make-up artiștii recomandă două produse – corectorul și anticearcănul.
"Există o diferență, sunt două produse diferite. Corectorul vine în ajutorul nostru pentru a camufla și a neutraliza nuanța cearcănelor inestetice. De exemplu, avem cearcăne maro, albăstrui, roșiatice, în special la fetele cu tenul foarte deschis la culoare, sau avem cearcăne mov. Însă, anticearcănul ceea ce face este să lumineze zona de sub ochi.", a spus Ioana Novac, make-up artist.
În cazul în care avem cearcăne albăstrui, care sunt datorate pielii foarte subțiri din zona de sub ochi, pielea este foarte transparentă și se văd venele albastre, alegem un corector de nuanță somon. În cazul în care avem cearcăne mov o să alegem un corector de nuanță galbenă.
Iar corectorul verde este folosit pentru cearcănele roșii sau roz, dar și pentru alte imperfecțiuni în aceeași nuanță.
"Vom aplica prima data corectorul pentru a neutraliza și corecta culoarea nedorită a cearcănelor. După care vom veni cu anticearcănul pentru a reda luminozitatea din zona de sub ochi. De asemenea, în cazul petelor pigmentare putem folosi localizat, exact unde avem pata, un corector într-o nuanță piersicie.", a mai spus make-up artistul.
Petele pigmentare sunt zone de piele care devin mai întunecate decât culoarea normală a pielii din cauza unei cantități excesive de pigment numit melanină.
Asigură-te că zona din jurul ochilor este bine hidratată înainte de aplicarea machiajului. Folosește o cremă hidratantă specială pentru ochi pentru a preveni uscarea și accentuarea liniilor fine.
Înainte de machiaj, poți folosi și comprese pentru a reduce umflarea și roșeața din zona ochilor, ceea ce va face cearcănele mai puțin vizibile.