Antena 3 CNN Life Trucul care te ajută să scapi de condensul de pe geamuri. Ingredientul-minune se află chiar în bucătăria ta

Trucul care te ajută să scapi de condensul de pe geamuri. Ingredientul-minune se află chiar în bucătăria ta

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 06:00 25 Noi 2023 Modificat la 06:00 25 Noi 2023

Pontul care duce la eliminarea condensului din locuință, care apare atunci când există o diferență mare între temperatura din casă și cea din exterior: este necesar un singur produs pe care îl ai deja în propria casă.

Doamna Hinchliffe, al cărei nume real este Sophie Hinchliffe, faimoasă după ce și-a împărtășit sfaturile și recomandările de curățenie în social media și la TV, a dezvăluit care este ingredientul care te scapă de această problemă neplăcută.

Mai exact, este vorba de o cantitate mică de sare care trebuie să stea într-un bol, scrie fanatik.ro.

Recipientul se așază pe pervaz, lângă ferestră. Condimentul are rolul de a absorbi umiditatea care, deși nu este toxică și complet inofensivă, tot este o neplăcere pentru că nu se observă nimic prin geam, mai ales dimineața.

În momentul în care sarea din acest truc se întărește înseamnă că și-a făcut efectul și că a absorbit umiditatea de pe geamuri. Sarea se înlocuiește cu una proaspătă sau se lasă câteva secunde în cuptorul cu microunde pentru a se usca și pentru a se folosi din nou.

Cum scapi de condensul de pe fereastre

Un alt truc care te ajută să scapi de condensul de pe fereastre are în prim-plan detergentul de vase. E foarte important să aplicați o cantitate foarte mică pe o cârpă curată și groasă din microfibră și apoi să ștergeți geamurile.

Treceți cu bucata de material pe întreaga suprafață a geamului. Pontul funcționează încă de la prima încercare și pare să respingă apa care se formează cel mai adesea în sezonul rece. În plus, previne transpirația geamurilor.

De asemenea, pentru a scăpa de această problemă puteți încerca și trucul care conține alcool etilic și glicerină. Cele două produse se amestecă bine, raportul fiind de 150 ml la 15 ml. Ulterior, se șterg ferestrele cu soluția obținută.

Și de această dată se folosește o cârpă uscată de bumbac sau de lână, dar care nu lasă scame în urma sa. Pe sticlă se formează o peliculă rezistentă la umiditate și condensul din încăpere va dispărea ca prin minune.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole