Un român consumă în medie 250 de ouă pe an, arată statisticile Uniunii Crescătorilor de Păsări.
Ouăle fac parte din categoria alimentelor destul de sensibile. Sub nicio formă nu trebuie consumate dacă nu sunt intacte. În mod normal, termenul de valabilitate al ouălor este de 30 zile.
Iată câteva semne la care e bine să fim atenţi, dacă vrem să fim siguri că nu suntem păcăliţi atunci când ni se spune că luăm ouă de ţară.
Principala diferenţă dintre un ou de ţară şi un ou de la o găină crescută într-o baterie sau într-o fermă este dată de conţinutul nutritiv, dar acest lucru îl stabilesc specialiştii prin teste.
Citeşte şi: Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de burduf de oaie. Gustarea de brânză cu roşii devine un moft
Trei semne ca să recunoşti ouăle de ţară, înainte de a le cumpăra
Ceea ce puteţi să vedeţi uşor este forma oului. Cel de ţară este de obicei mai mic decât cel de la găinile crescute în baterii.
Un alt semn după care ne putem da seama dacă un ou este de ţară sau nu ţine tot de forma lui. Astfel, un ou de ţară este mai ascuţit la vârf, şi nu uşor rotund ca celelalte, spun specialiştii.
În plus, ouăle de ţară nu au trecută pe ele data: nici cea de colectare, şi nici cea de expirare.