Antena 3 CNN Life Travel Trei moduri prin care poți descoperi orașul Iași

Trei moduri prin care poți descoperi orașul Iași

Iași este unul dintre orașele românești cele mai interesante din punct de vedere arhitectural și cultural. Este orașul în care s-au născut și trăit unii dintre cei mai mari scriitori români, dar și așezarea care atrage artiștii și boemii din toate colțurile țării. Dacă nu ai mai fost niciodată aici, iată trei moduri interesante prin care poți explora fosta capitală a Moldovei.

Plimbare în balonul cu aer cald


Primul festival din Moldova dedicat baloanelor cu aer cald a avut loc luna trecuta în satul Războieni din Iași. Activitatea plină de adrenalină este un prilej excelent de a admira și fotografia orașul Iași de sus, în toată splendoarea sa, și în același timp să te bucuri de momente de neuitat. După plimbarea de poveste ești servit cu pișcoturi și șampanie, și ți se înmânează fotografia din balon, pentru a-ți aminti cu drag de această experiență. 

Pe bicicletă în Iași

Dacă vrei să eviți aglomerația și în același timp să descoperi un oraș boem plin de cafenele, restaurante și locații culturale, încearcă plimbarea pe bicicletă. Poți închiria o biclă din centrul orașului sau din parcuri, pentru o sumă modică de bani, doar cu buletinul. Nu rata străzile centrul orașului unde se găsesc cele mai bune braserii, Palatul Culturii ori Lacul Veneția.

Cu caleașca pe străzile orașului

Turiștii au posibilitatea să descopere o altă latură, mult mai romantică a orașului Iași, la o plimbare cu caleașca. Poți vizita parcul Copou, locul de inspirație al lui Mihai Eminescu, unde se află și celebrul tei al poetului, Grădina Botanică, una dintre cele mai mari din țară, să explorezi centrul orașului în căutare obiectivelor turiștice, sau poți alege o plimbare pe străzile flancate de vile vechi, case țărănești și restaurante boeme, un drum care te conduce fix până la Bojdeuca lui Creangă. O astfel de plimbare costă aproximativ 50 de lei, iar atmosfera de epocă te cucerește pe viață.

 

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul in Iasi. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile