Antena 3 CNN Externe Trei lucrători ai Crucii Roșii Internaționale au fost uciși într-un atac în Ucraina. Zelenski: "O altă crimă de război rusească"

Trei lucrători ai Crucii Roșii Internaționale au fost uciși într-un atac în Ucraina. Zelenski: "O altă crimă de război rusească"

de Adrian Iclozan    |   

Comitetul Internațional al Crucii Roșii, CICR, a anunțat, joi, că trei dintre lucrătorii săi au fost uciși, iar alți doi au fost răniți în urma unei lovituri în estul Ucrainei, relatează BBC.

Organizația nu a nominalizat partea responsabilă pentru atac, dar a spus că este "de neconceput" ca un bombardament să vizeze un loc de distribuție a ajutoarelor umanitare.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia pentru bombardament, numindu-l "o altă crimă de război rusească".

El a distribuit o fotografie a unui camion alb în flăcări, marcat cu logo-ul Crucii Roșii pe partea laterală.

"Astăzi, ocupantul a atacat vehiculele misiunii umanitare a Comitetului Internațional al Crucii Roșii", a acuzat liderul de la Kiev.

Potrivit Crucii Roșii Internaționale, echipa sa de lucrători se pregătea să distribuie lemne și brichete de cărbune în satul Viroliubivka, la nord de orașul Donețk.

"Condamn atacurile asupra personalului Crucii Roșii în termenii cei mai fermi. Inimile noastre sunt frânte, în timp ce plângem pierderea colegilor noștri și ne îngrijim răniții", a declarat Mirjana Spoljaric, șefa Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

CICR precizează că vehiculele sale sunt clar marcate și operează în mod regulat în regiunea de pe linia frontului din Donețk.

În luna februarie a acestui an, ONU a avertizat că atacurile asupra lucrătorilor umanitari și a transporturilor umanitare în zonele de conflict par să fi crescut.

Misiunea umanitară a ONU în Ucraina a declarat că 50 de lucrători ai săi au fost uciși sau răniți în această țară în 2023.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile