Antena 3 CNN Externe Trei israelieni au fost uciși într-un atac armat lângă un punct de trecere a frontierei cu Iordania

Trei israelieni au fost uciși într-un atac armat lângă un punct de trecere a frontierei cu Iordania

de Andreea Ştefan    |   

Serviciile de urgenţă israeliene au anunţat duminică moartea a trei persoane într-un atac armat la unul dintre punctele de trecere dintre Valea Iordanului, în Cisiordania ocupată, şi Iordania, relatează AFP şi Reuters.

„După eforturile de resuscitare, paramedicii şi echipele de pe ambulanţă de la MDA (Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii - n.r.) au constatat decesul a trei bărbaţi, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care au fost răniţi de focuri de armă", au anunţat serviciile de urgenţă într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Poliţia israeliană a precizat într-un comunicat separat că un atacator a fost „neutralizat".

„Un terorist s-a apropiat de zona Podului Allenby din Iordania cu un camion, a ieşit din camion şi a deschis focul asupra forţelor de securitate israeliene care operau pe pod", a informat la rândul său armata israeliană.

„Teroristul a fost eliminat de forţele de securitate, trei civili israelieni au fost declaraţi morţi ca urmare a atacului", se arată într-un comunicat al armatei.

Punctul de trecere a frontierei este cunoscut şi sub numele de Podul Regelui Hussein. El se află la jumătatea distanţei dintre Amman şi Ierusalim, la nord de Marea Moartă.

Subiecte în articol: israelieni atac armat
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile