Antena 3 CNN Actualitate Trei evenimente șocante, detalii exclusive la "Exces de Putere" - LIVE TEXT

Trei evenimente șocante, detalii exclusive la "Exces de Putere" - LIVE TEXT

5 minute de citit Publicat la 22:36 15 Mar 2019 Modificat la 22:36 15 Mar 2019

Adrian Ursu a prezentat vineri seară, la "Exces de putere", informații-bombă despre cele mai fierbinți subiecte ale zilei.

LIVE și pe ANTENA3.RO

Atacatorul din Noua Zeelandă ar fi fost în România și era îndrăgostit de țara noastră

Citește și: Atac terorist în Noua Zeelandă. Atacatorul a scris numele mai multor români pe arme

"Se fac verificări în acest moment. Informația noastră este sigură. Așteptăm doar niște detalii oficiale într-un comunicat. Se pare că acest om a fost prezent în România în 2016, timp de mai multe zile, însă nu a atras sub nicio formă atenția autorităților cu privire la faptul că ar putea să facă ceva ilegal, ceva care să aibă legătură cu terorismul", a explicat Ana Maria Bujor, senior editor Antena 3.

Pe contul de Twitter al atacatorului era postat un link către un clip de Youtube cu titlu în limba română despre cum își pierde Europa rădăcinile și cum este invadată de alte culturi.

Citește și: Manifestul atacatorului din Noua Zeelandă. ”Am luat atitudine împotriva asaltului asupra civilizației”

sursa: captura Antena 3/ Exces de putere

"Am descoperit acum, pe seară, în albumul de poze de pe pagina de Facebook care a fost ștearsă imediat după atentat multe imagini din România: fotografii cu Peleșul, cu Cetatea Sucevei, cu mănăstirile din Bucovina, cu Castelul Huniazilor, cu Sibiul și, mai mult decât atât, o secvență video care pare realizată de undeva din primul rând de la parada de 1 Decembrie, de la defilarea militară de 1 Decembrie din București", a dezvăluit Adrian Ursu.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Ana Maria Bujor, este posibil ca în următoarea perioadă să fie constituite mai multe comisii rogatorii la nivelul întregii Uniunii Europene.

"Toate statele UE să facă verificări dacă într-adevăr omul a trecut și prin acele state, dacă a avut cumva vreo activitate care să ducă la ideea că el ar fi putut să comită aceste lucruri, dacă vreun serviciu dintre cele ale Uniunii Europene a atenționat cu privire la el.

Un expert NATO ne-a declarat că este o premieră că cineva își imprimă pe arma cu care ucide niște oameni numele unor voievozi creștini. Este ceva nemaiîntâlnit. Spunea acest expert că probabil atacatorul a considerat că România este cu adevărat o țară europeană în sensul în care și-a păstrat unele dintre tradiții", a adăugat Ana Maria Bujor.

Presa bulgară: Atacatorul din Noua Zeelandă a fost și în Bulgaria în 2018

 

Presa bulgară a publicat vineri seara o informație pe surse judiciare, mai exact de la Procurorul General al Bulgariei, care relatează că atacatorul australian a fost în Bulgaria în noiembrie 2018.

"După ce a fost în Bulgaria, atacatorul a trecut în România unde a stat mai multe zile, părăsind apoi țara noastră către Ungaria pentru a se deplasa mai departe spre Serbia și Muntenegru", a spus Adrian Ursu.

sursa foto: captură Antena 3

Potrivit informațiilor obținute de Berta Popescu, senior-editor Antena 3, teroristul a petrecut 10 zile în România.

"Se fac verificări în acest moment de către SRI, DIICOT, Poliția Română, absolut toate instituțiile, în legătură cu acest om. E adevărat că nu a dat niciun semn că ar pune la cale ceva, Nu au exista informații în legătură cu acest lucru", a explicat Berta Popescu.

Detalii exclusive despre moartea procurorului DNA de la Timișoara

Citește și: Dezvăluirile făcute de conducerea DNA după ce fostul șef al DNA Timișoara, Tamas Schiffbeck, s-a sinucis

O anchetă importantă îl viza pe procurorul Tamaș Schiffbec, fost șef al DNA Timișoara. Acesta ar fi fost unul dintre cei care au beneficiat de casele retrocedate ilegal în Timișoara. Mai exact aproape 1.000 de locuințe, în valoare de 40.000.000 de euro ar fi fost cumpărate la prețuri derizorii între anii 1996 și 2015, iar primarul Timiloarei, Nicolae Robu este unul dintre inculpați.

sursa: captura Antena 3/ Exces de putere

În momentul în care procurorul s-a prăbușit de la etaj, avea căștile în urechi și telefonul mobil al acestuia era în buzunar. Potrivit surselor judiciare, înainte să se sinucidă, Tamaș Schiffbec s-a certat cu cineva la telefon.

Bucățile de telefon vor fi duse la expertiză pentru a se afla cu exactitate cu cine vorbea procurorul cu câteva clipe înainte de moarte.

Citește și: Fostul șef al DNA Timișoara, Tamas Schiffbeck, s-a sinucis. Ce a făcut înainte să se arunce de la geamul instituției. Mărturia colegilor

Filmul exact al sinuciderii fostului șef al DNA Timișoara a fost prezentat la "Exces de putere" de reporterul Antena 3 Roxana Ciucă:

Fratele procurorului Tamaș Schiffbec lucrează de ani de zile la Primăria Timișoara la Serviciul Spațiu Locativ și, potrivit unor surse judiciare, și acesta ar fi fost implicat în dosarul legat de achiziția unor imobile la prețuri mult sub valorea pieței.

"Se pare că și fratele acestui procuror ar fi fost fost implicat în acel dosar, pentru că se pare că în anul 2015 fostului șef DNA Timișoara i-ar fi apărut numele în acel dosar privind retrocedările. Presiuni s-ar fi făcut asupra lui, și oamenii legii verifică aceste piste, și despre patronul care ar deține acest sediu în care se află DIICOT-ul și DNA-ul, un controversat afacerist cercetat de DNA, sunt diferite bârfe, diferite zvonuri alimentate de colegii procurorului, care spun că în ultima vreme ar fi avut anumite discuții, pentru că spațiul acesta ar fi fost închiriat pe când procurorul Schiffbec conducea Direcția Națională Anticorupție și ar fi fost acolo niște probleme", a adăugat reporterul Roxana Ciucă.

Victor Ponta și sinuciderea procurorului Panait - încă un mister

Cazului fostului șef DNA Timișoara amintește de sinuciderea procurorului Cristian Panait, cel trimis de la centru să rezolve cazul altui procuror, Alexandru Lele.

"La vremea respectivă misterul părea unul greu de spulberat în legărură cu ce s-a întâmplat acolo. S-au făcut chiar și speculații în ceea ce privește legătura pe care ar fi avut-o Victor Ponta, la vremea aceea procuror la rândul său, coleg cu procurorul Panait, cu această groaznică decizie pe care ar fi luat-o tânărul magistrat", a explicat Adrian Ursu.

Fostul procuror Alexandru Lele a vorbit, în exclusivitate la "Exces de putere", despre acest caz extrem de complicat:

sursa: captura Antena 3/ Exces de putere

"În mare parte pot spune că mi-am lămurit multe lucruri legate de evenimentele nefericte de acum 17 ani. Dar, nu pot afirma cu certitudine că am încă imaginea completă pentru că, din păcate, am avut o singură dată acces la dosarul privind moartea violentă a procurorului Panait.

Acest lucru s-a întămplat în 2008. Ca și în cazul procurorului Tamaș, prima dată se constituie un dosar privind moartea violentă, urmând ca în final să se lămurească în ce măsură respectiva moarte se datorează sau nu unui act criminal. Și în cazul procurorului Panait s-a pus problema în același mod, cu o singură diferență - că nu a fost luată nicioadată în considerare varianta determinării sinuciderii", a declarat avocatul Alexandru Lele.

Etichete: Exces de putere
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole