Antena 3 CNN Externe Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris. Cum au fost prinși teroriștii

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris. Cum au fost prinși teroriștii

de Naty Badea    |   

Şeful Parchetului Naţional Antiterorist (PNAT) din Franţa, Olivier Christen, a declarat că trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris.

''Asigurarea securităţii este o provocare care a putut fi îndeplinită graţie unei mari investiţii timp de mai multe luni'', a afirmat Christen la postul de radio Franceinfo.

Conform Agerpres, el a subliniat ''pregătirea'' mai multor actori, printre care parchetul său sau Direcţia Generală a Securităţii Interne (DGSI): ''Graţie acestei pregătiri, nu a fost niciun act terorist comis pe teritoriu în perioada'' Jocurilor Olimpice şi Paralimpice 2024.

Magistratul a amintit că au fost ''trei atentate dejucate'' înaintea Jocurilor Olimpice, unul ''contra unor baruri, în jurul stadionului Geoffroy-Guichard din Saint-Etienne'', ''un alt grup care planificase atacuri contra unor instituţii şi reprezentanţi ai Israelului la Paris'' şi în fine ''două persoane din Gironde care intenţionau să recurgă la atacuri în timpul JO''.

''Toţi cei care au proiectat aceste atentate au fost reţinuţi şi cinci au fost trimişi în judecată'', dintre care un minor, a precizat Christen, adăugând că toţi sunt ''încarceraţi'' în prezent.

Jocurile Olimpice de la Paris au avut loc între 26 iulie şi 11 august, iar cele Paralimpice s-au desfăşurat între 28 august şi 8 septembrie.

Subiecte în articol: atac terorist Jocurile Olimpice paris
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile