Antena 3 CNN Externe Mapamond Tragedie în Mediterana, după ce un iaht de lux s-a scufundat lângă Sicilia din cauza unei furtuni puternice

Tragedie în Mediterana, după ce un iaht de lux s-a scufundat lângă Sicilia din cauza unei furtuni puternice

de Robert Kiss    |   

Naufragiul unei bărci de lux cu pânze în largul coastei Siciliei, în noaptea de duminică spre luni, a lăsat în urmă un mort şi şase dispăruţi, iar 15 pasageri şi membri ai echipajului au fost salvaţi, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al gărzii de coastă din Italia, potrivit Agerpres.

„Un cadavru a fost reperat în epavă, dar nu a fost încă recuperat, la o adâncime de aproximativ 50 de metri”, a spus purtătorul de cuvânt. Victima este una dintre cele şapte persoane date dispărute în urma naufragiului.

Anterior, brigada de pompieri şi garda de coastă din Italia au anunţat că cincisprezece persoane au fost salvate şi alte şapte sunt date dispărute după scufundarea unei bărci cu pânze de agrement, în noaptea de duminică spre luni, în apropiere de Palermo, în Sicilia.

„În această dimineaţă, în jurul orei 05:00 (03:00 GMT), în urma unei furtuni violente, o barcă cu pânze de 56 de metri, numită Bayesian şi arborând pavilion britanic, s-a scufundat în largul Porticello”, un oraş de coastă situat la aproximativ 15 km est de Palermo, a anunţat garda de coastă italiană într-un comunicat.

Dintre cele 22 de persoane aflate la bord, inclusiv 10 membri ai echipajului, „15 persoane au fost salvate şi şapte au fost date dispărute (un membru al echipajului şi şase pasageri), de naţionalitate britanică, americană şi canadiană”, a adăugat garda de coastă.

Garda de coastă a precizat pentru AFP că patru dintre persoanele dispărute sunt de naţionalitate britanică, două de naţionalitate americană şi una canadiană.

Opt naufragiaţi au fost transportaţi la spitalele locale.

La operaţiunea de căutare participă un elicopter, scafandri şi nave ale pazei de coastă, desfăşurate în jurul epava ambarcaţiunii, care a fost localizată la o adâncime de 50 m.

A fost deschisă o anchetă, sub coordonarea Autorităţii Judiciare din Termini Imerese.

Bayesian, ambarcaţiunea cu pânze care s-a scufundat, a fost construită în Toscana în 2008 şi restaurată în 2020, conform site-ului TGCom 24.

Acest tip de barcă cu pânze are un catarg principal din aluminiu considerat a fi cel mai mare din lume, cu o înălţime de 75 de metri.

Subiecte în articol: mediterana vas iaht furtuna Sicilia naufragiu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile