Antena 3 CNN Externe Un avion a luat foc și s-a prăbușit în Nepal. Cel puțin 18 morți. Pilotul e singurul supraviețuitor

Un avion a luat foc și s-a prăbușit în Nepal. Cel puțin 18 morți. Pilotul e singurul supraviețuitor

de Redacția Antena 3 CNN    |   

O aeronavă Saurya Airlines s-a prăbușit, miercuri, în timpul decolării pe Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu, relatează presa națională.

Aeronava de tip Bombardier, cu destinația Pokhara, s-a prăbușit după ce a ieșit de pe pistă, a declarat Tej Bahadur Poudyal, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

La bordul său se aflau 19 persoane, inclusiv membrii echipajului.

Conform informațiilor preliminare, echipele de intervenție au recuperat 18 cadavre de la locul tragediei.

Potrivit presei din Nepal, căpitanul aparatului ar fi supraviețuit, fiind transportat de urgență la spital.

"Doar comandantul a fost găsit în viață și primește tratament din partea medicilor", a confirmat purtătorul de cuvânt al aeroportului din Kathmandu.

Avionul prăbușit în Nepal a luat foc la decolare

Martorii oculari spun că, în timp ce încerca să decoleze de la capătul sudic al pistei aeroportului, avionul s-a răsturnat brusc, iar vârful aripii a lovit solul.

Aeronava a luat foc imediat și apoi s-a prăbușit într-o râpă de pe partea estică a pistei, între un hangar și stația radar.

Imagini care au surprins momentul au apărut în scurt timp pe rețelele sociale.

Un fum gros s-a răspândit în zonă după accident, în timp ce echipajele de salvare încercau să ajungă la fața locului.

Nu există, momentan, indicii privind cauza acestei tragedii.

Nepalul are un istoric sumbru în materie de accidente aviatice

Nepalul are o istorie recentă marcată de mai multe accidente aviatice grave, printre cauze numărându-se reglementările de securitate deficitare.

De la începutul anilor 2000, aproape 350 de persoane au murit în această țară în prăbușiri ale unor avioane sau elicoptere.

Cel mai grav accident s-a petrecut în 1992, când un aparat Airbus al companiei Pakistan International Airlines s-a lovit de un versant în timp ce se apropia de Kathmandu. Au murit atunci 167 de oameni.

Mai recent, în ianuarie 2023, cel puţin 72 de persoane și-au pierdut viața în accidentul unui avion al companiei Yeti, atribuit ulterior unei erori de pilotaj

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile