Antena 3 CNN Life Timp liber Tradiții și superstiții de Revelion. Alimentele pe care le consumă românii la petrecerea dintre ani

Tradiții și superstiții de Revelion. Alimentele pe care le consumă românii la petrecerea dintre ani

Mia Lungu
<1 minut de citit Publicat la 08:28 31 Dec 2022 Modificat la 13:06 31 Dec 2022

O tradiție ajunsă pe meleagurile noastre, din Spania și America Latină, spune că în ultimele secunde ale anului trebuie să consumăm 12 boabe de struguri pentru a avea parte de tot atâtea luni bune.

Imediat ce am trecut în noul an, este important că primul aliment consumat să fie peștele.

"S-a vândut foarte bine, se mai vinde și mâine. Se zice că de Revelion este bine să pui un pește pe masă, să înoate lumea prin an ca peștele prin apă", explică un comerciant.

Și, pentru a fi pregătiți complet pentru noul an, trebuie să avem agățată și o crenguță de vâsc, fie la intrarea în casă, fie deasupra mesei.

Citește mai multe din Timp liber
» Citește mai multe din Timp liber
TOP articole