Antena 3 CNN Sport JO 2024 Toți sportivii de la Olimpiadă au primit telefoane gratis, cu excepția celor din Coreea de Nord. Care este motivul

Toți sportivii de la Olimpiadă au primit telefoane gratis, cu excepția celor din Coreea de Nord. Care este motivul

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Membrii delegaţiei olimpice nord-coreene nu au primit smartphone-urile sponsorului olimpic Samsung, oferite gratuit tuturor sportivilor la Jocurile de la Paris 2024, a anunţat joi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Compania sud-coreeană de electronice, sponsor de top al CIO, oferă tuturor celor 10.500 de concurenţi un smartphone, care va putea fi folosit în ţările de origine ale sportivilor.

"Putem confirma că sportivii Comitetului Olimpic Naţional din Republica Populară Democrată Coreea nu au primit telefoanele Samsung ", a declarat un purtător de cuvânt al CIO.

Coreea de Nord se află sub sancţiunile ONU pentru programele sale de construcţie de rachete balistice şi nucleare din 2006, iar acele măsuri au fost înăsprite de-a lungul anilor.

"Consiliul de Securitate al ONU, în conformitate cu paragraful 7 al Rezoluţiei 2397 (2017), interzice furnizarea, vânzarea şi transferul, direct sau indirect, a tuturor utilajelor industriale către Coreea de Nord, iar smartphone-urile sunt articole interzise care fac obiectul rezoluţiei", a declarat Ministerul de Externe al Coreei de Sud.

Echipa olimpică nord-coreeană are 14 sportivi care participă la JO 2024 de la Paris la şapte discipline sportive.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile