Un studiu recent arată că din ce în ce mai multe cupluri aleg să doarmă în paturi separate pentru a se odihni mai bine.
Specialiștii spun că dormitul în paturi diferite îmbunătățește calitatea somnului și că relația de cuplu nu are de suferit, dimpotrivă, îi face pe parteneri să le fie dor unul de celălalt. Totuși, există și cupluri care susțin că dormitul separat poate dăuna relației.
"În unele cazuri, dormitul separat este benefic mai ales dacă somnul unui partener influențează relația", a declarat Mihai Copăceanu, psiholog.
De multe ori, apariția unui copil poate complica lucrurile când vine vorba de dormitul în același pat. Unii adulți aleg să doarmă cu copii în același pat, ceea ce nu este recomandat pe termen lung.
"Aici există un risc, deoarece există mame care prelungesc acest somn cu bebelușul în pat până după doi ani și automat intervine o distanțare față de partener", a mai precizat Mihai Copăceanu, psiholog.
Alegerea de a dormi în paturi separate nu este neapărat influențată de certurile din cuplu. Psihologii susțin că deși aleg să doarmă separat, cuplurile pot face activități împreună înainte de culcare pentru a evita o posibilă distanțare.