Acest lucru poate duce la acumularea suplimentară de grăsimi în ficat și la agravarea inflamației hepatice.
"În primul rând, trebuie să limităm consumul de grăsimi saturate și de grăsimi de tip trans, adică trebuie să limităm consumul de grăsimi saturate, cum sunt mezelurile, de alimente prăjite în băi de uleiuri, trebuie să limităm consumul de fast-food sau de brânzeturi cu o cantitate mare de grăsime.", a spus medicul gastroenterolog Ovidiu Calapod.
În general, brânzeturile cu un conținut mai mare de grăsimi sunt cele care sunt procesate sau maturate pentru perioade mai lungi de timp.
"În al doilea rând, trebuie să ne concentrăm și pe un aport optim de proteine, la fel, din surse sănătoase, deoarece aceste proteine repară celula hepatică care suferă. Trebuie să optăm pentru proteine din carnea slabă, precum pui sau curcan, proteine din leguminoase – fasole, năut, sau proteine din tofu.", a mai spus acesta.
Proteinele au un efect mai mare asupra sațietății comparativ cu carbohidrații și grăsimile, ceea ce poate ajuta la controlul poftei de mâncare și poate facilita menținerea unui aport caloric echilibrat.
"Și, nu în ultimul rând, trebuie să avem în vedere să limităm și consumul de zaharuri rafinate – de dulciuri, prăjituri, deserturi. O întrebare care îmi este pusă foarte des este aceea de „ce facem cu pofta de dulce?” într-adevăr este o întrebare justificată și un sfat practic este să bem pe loc un pahar cu apă, pentru că creierul interpretează, de cele mai multe ori, senzația de sete cu pofta de dulce. În al doilea rând, trebuie să avem un somn odihnitor pentru a controla pofta de dulce.", a mai precizat medicul.