Antena 3 CNN International News Cele mai bune țări în care să îți petreci vacanța | Forumul Economic Mondial a stabilit ordinea destinațiilor turistice

Cele mai bune țări în care să îți petreci vacanța | Forumul Economic Mondial a stabilit ordinea destinațiilor turistice

A venit vara, iar oamenii se pregătesc de vacanță. Forumul Economic Mondial vine în ajutorul turiștilor cu o harta a celor mai frumoase țări din lume care merită a fi vizitate. Criteriile de departajare au fost dintre cele mai diverse.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Statele Unite tocmai a primit onorata distincție de a fi desemnată cea mai bună țară din lume pentru călătorii și turism în 2024 de către Forumul Economic Mondial.

Clasamentul este determinat de o gamă largă de criterii, inclusiv infrastructură, resurse naturale, durabilitate, disponibilitatea forței de muncă și prețuri. 

După SUA, urmează o țară frumoasă din Europa. Spania este urmată din aproape de Franța, care a obținut un punctaj ridicat, ocupând poziția a patra în clasamentul general. Această țară știe că are ochii lumii ațintiți asupra sa înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din acest an.

Pentru 2024, șase țări împart locul întâi în clasament – Franța, Germania, Italia, Japonia, Singapore și Spania. Cinci dintre aceste națiuni apar în top 10 al WEF, iar Singapore ocupă un respectabil loc 13.

Între timp, China, aflată pe locul opt, a făcut în ultimele luni unele demersuri pentru a facilita vizita turiștilor. În martie, a renunțat la cerințele de viză pentru rezidenții din mai multe țări europene, inclusiv Irlanda, Elveția și Olanda.

În timp ce SUA este singura țară nord-americană din top 10, vecina Canada se află chiar în afara clasamentului, pe locul 11.

Primele 10 țări din lume pentru turism, conform Forumului Economic Mondial:

  1. Statele Unite ale Americii
  2. Spania
  3. Japonia
  4. Franța
  5. Australia
  6. Germania
  7. Regatul Unit
  8. China
  9. Italia
  10. Elveția.
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă