Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Top 7 sfaturi când cumperi prima mașină de cusut electrică

Top 7 sfaturi când cumperi prima mașină de cusut electrică

Mașina de cusut electrică este alimentată de un motor electric care este controlat prin pedala cu fir sau prin apăsarea butoanelor dintr-un panou de control, facilitând mult procesul învățării.

de Georgiana Adam    |   

Sunt mai rapide și mai eficiente decât cele mecanice, însă consumă curent electric și necesită proximitate la priză. Includ setări diferite pentru diferite tipuri de cusături, poziționarea acului, ajustarea lungimii cusăturii, modificarea lățimii cusăturii în zig-zag, cusătura decorativă, etc. Pentru a accesa aceste setări, utilizatorul trebuie doar să apese butoanele, să le răsucească sau să mute manual maneta.

Dacă ești pasionată de cusut și dorești să-ți creezi propriile articole vestimentare, să faci retușuri sau poate să adaugi accesorii textile prin casă, cel mai bine este să optezi pentru o mașină de cusut electrică. Aceasta are anumite funcționalități și specificații tehnice care facilitează munca și care pot aduce un plus de valoare proiectelor tale de croitorie prin cusăturile speciale și prin faptul că pot coase în mai multe moduri materialele textile.

  1. Nu cumpăra cea mai ieftină mașină

Cei mai mulți oameni presupun că pot obține prima lor mașină de cusut electrică pentru un buget mai mic, dar este o greșeală, mai devreme sau mai târziu vor regreta. Aceste mașini ieftine îți vor provoca doar frustrare, iar dacă ești începător, vei începe să te întrebi ce faci greșit și de ce ai atât de multe probleme atunci când încerci să coși. Dacă crezi în abilitățile tale de cusut, e clar că mașina e de vină. Poți cheltui puțin mai mult și poți obține o mașină mult mai bună, care va dura mai mult și va fi mai ușor de folosit.

Pe de altă parte nu fi tentat să cumperi o mașină de cusut "începător" sau una prea avansată de care vei fi complet copleșit atunci când vei coase. Cumpără o mașină care va crește odată cu tine, nu una pe care o vei depăși în primele luni.

  1. Alege-ți caracteristicile

Dacă ai făcut un studiu în domeniul mașinilor de cusut, pornește de la ideea că nu ai nevoie de toate caracteristicile pentru a alege o mașină de cusut electrică bună, ci doar de câteva care sunt universal la îndemână pentru toată lumea, indiferent de tipul de proiecte de cusut la care te gândești.

  • Controlul vitezei - Permite să reglezi cât de repede sau de încet coși, fiind de mare folos în cazul țesăturilor dificile.

  • Reglarea poziției acului - Disponibilă pe mașini de ultimă generație, îți permite să muți acul la stânga sau la dreapta. Este ideală pentru cusături superioare sau fermoare.

  • Sistem automat de înfilare a aței în ac - Mașinile de ultimă generație au un sistem automat de înfilare a aței în ac, în timp ce mașinile mai ieftine au un sistem semi-automat sau manual.

  • Suveică orizontală - Mult mai ușor de scos, de realimentat, iar dacă ușița este transparentă vezi în permanență cantitatea de fir rămasă pe suveică.

  • Tăietor automat pentru fire – Foarte comod, se apasă un buton și acesta taie firul.

  • Brațul liber - Un braț liber este una dintre cele mai avansate caracteristici pe care le-ai putea lua în considerare la o mașină de cusut electrică. Se referă la partea din față a unei mașini de cusut, care se poate detașa oferindu-ți mai multă flexibilitate. Astfel, vei putea coase cu mai multă ușurință mâneci sau materiale care sunt deja cusute.

  • Genunchiera - Acest sistem disponibil doar pe mașini de cusut scumpe, de ultimă generație, acum se găsește și pe mașini cu prețuri mai mici. Permite practic ridicarea piciorușului presor printr-un accesoriu acționat cu genunchiul, în timp ce mâinile, rămase libere, țin țesătura în poziție.

3. Funcțiile de coasere

La fel ca și la caracteristici, nu ai nevoie de toate tipurile de cusături, ci de cele care se potrivesc proiectelor tale de cusut și mai ales de cusăturile de bază. Orice croitoreasă cu experiență, care stă constant la mașina de cusut, știe că cel mai mult se folosesc cusăturile drepte, zig-zag, cusătura overlock, butoniere, tivire orb și cusături stretch.

  • Cusătura dreaptă – Este cusătura cea mai folosită și mai versatilă. Se setează acul în poziția centrală a piciorului presorului atunci când faci o cusătură dreaptă. Trebuie să fie reglabilă de la 0 - 5 mm și în general se coase cu 2.5 mm.

  • Zig Zag - Folosit atunci când e nevoie de un aspect finit pentru marginile brute. Cusătura zig-zag trebuie să fie reglabilă atât în lungimea cusăturii cât și în lățimea cusăturii.

  • Backstitch - Cusătura inversă este o cusătură dreaptă care coase înapoi pentru a crea cusături robuste care nu se vor desprinde, adesea denumite ca o cusătură ancoră. Se utilizează, în general, la începutul și la sfârșitul fiecărei cusături.

  • Cusătura dreaptă, backstitch-ul și cusatura în zig-zag te vor ajuta să treci prin majoritatea proiectelor, dar iată câteva cusături ceva mai avansate pentru a-ți lansa și mai mult posibilitățile de cusut.

  • Cusătură butonieră - Din punct de vedere tehnic, o cusătură butonieră este doar o cusătură în zig-zag care este automatizată. Orice mașină care are o cusătură în zig-zag ar trebui să aibă o caracteristică de butoniere. Chiar și mașinile la prețuri mai mici au un fel de opțiune automată pentru butoniere.

  • Cusătură elastică - Când coasem materiale elastice sau tricotaje, cusătura simplă dreaptă nu va da rezultatele dorite. Așadar aceasta este cea mai bună alegere pentru materialele elastice sau tricotaje.

  • Cusătura invizibilă - Această cusătură creează tivuri practic invizibile pe fuste și pantaloni. Seamănă cu o cusătură neuniformă în zig-zag și, în general, funcționează cel mai bine pentru tivuri mai largi cusute drept. Unele mașini au o cusătură stretch orb pentru a fi utilizate cu țesături stretch.

  • Cusături utilitare - Majoritatea mașinilor vor avea câteva cusături utilitare (care includ cusături stretch / tricot). Acestea sunt bune pentru fixarea cusăturilor și pot fi folosite ca și cusături decorative.

  1. Accesorii

Proiectele de cusut necesită câteva unelte și accesorii pentru a finaliza majoritatea proiectelor. Alege o mașina de cusut electrică care oferă accesorii cât mai multe pentru a amortiza costurile.

Accesoriul standard al oricărei mașini de cusut este piciorusul presor, care ajută mașina să se adapteze la diferite materiale și stiluri de coasere. Atașamentele și picioarele vor fi specifice pentru ceea ce se intenționează a se coase. Deoarece există zeci de tipuri de piciorușe presoare pentru diverse sarcini și materiale, orice picioruș presor care este furnizat în setul mașinii de cusut este de ajutor. Mașinile cu prețuri mai mici ar putea să nu aibă acces la o varietate mai mare de picioare de specialitate. Mașinile mai scumpe vor avea o selecție mai bună. Asigură-te că verifici dacă mașina aleasă are picioarele și atașamentele specifice pentru planurile tale de cusut.

  1. Greutatea și dimensiunea mașinii

Dimensiunile mașinii de cusut influențează modul în care aceasta poate fi folosită. O mașină de cusut cât mai ușoară poate fi transportată în orice spațiu dorești, iar o mașină de cusut de dimensiuni reduse poate fi așezată oriunde.

O mașină de cusut electrică metalică va fi, de asemenea, mult mai grea și pentru aceasta mult mai stabilă în timp ce lucrezi la diverse proiecte de cusut. Pe de altă parte o mașină prea light poate fi ușor de transportat, dar nu rezistă la coaserea unor materiale groase. Mai mult, dacă ai de gând să utilizezi mașina numai acasă într-un loc desemnat, o mașină mai grea poate fi o mașina de calitate față de una mai ușoară realizată cu părți din plastic în loc de metal.

  1. Bugetul

Dacă intenționezi să îți utilizezi mașină de cusut electrică foarte mult sau ca afacere de cusut, ar trebui să te uiți la un preț mai mare, la mașini în stil profesional, care pot rezista la o utilizare constantă. Totuși, nu te lăsa sedus de mașinile care fac totul, poate nu este necesar în acest moment. Pe de altă parte, există o mulțime de mașini ieftine "începători" care au apărut pe piață. Acestea sunt minunate pentru copiii care învață să coase și pentru cei care le vor folosi rar.

Gândește-te și că primești ceea ce plătești, iar dacă mașina va avea opțiuni limitate de cusături, nu va putea manipula cu ușurință țesături groase, iar dacă va avea accesorii puține, cheltuielile ulterioare de accesorizare vor fi foarte mari. Cel mai bine este să analizezi toate opțiunile și să te încadrezi în limita ta de buget.

  1. Service și garanție

Este important să afli de la început durata garanției și ceea ce acoperă. De asemenea, întreabă dacă poți să îți repari mașina la nivel local sau trebuie trimisă undeva. Discută pe diverse forumuri sau pe FB și află ce experiență au avut cu serviciul clienți de la compania de la care intenționezi să cumperi mașina de cusut electrică.

Indiferent pe ce pui accent la o mașină de cusut e bine să faci o alegere corectă, mai ales având în vedere investiția și de aceea ar fi bine să alegi un brand cunoscut, de exemplu o mașină de cusut sau accesorii Brother. Nu numai că vor exista mult mai multe accesorii disponibile și mult mai multe videoclipuri tutorial online, dar va veni, de asemenea, cu o garanție mai bună.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion