Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Top 3 elemente importante ale unei renovări smart

Top 3 elemente importante ale unei renovări smart

Atunci când începi renovarea casei, pentru a-ți ușura viața, ai nevoie de un plan bine pus la punct. Dacă vrei, îl poți privi ca pe un plan de afaceri sau ca pe proiectul tău de suflet, pe care îl începi de la zero.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Renovarea casei este, pentru majoritatea persoanelor, un proces cel puțin solicitant. Indiferent de bugetul alocat, acesta este mai mereu depășit. Echipa de muncitori aleasă este rareori aceeași până la finalul renovării, fie că renunți tu la meseriași, fie că pur și simplu nu se mai prezintă la muncă. Pe măsură ce avansează lucrările, vor ieși la iveală tot felul de vicii ascunse ce vor necesita timp și bani în plus. Însă, cu toate acestea, dacă aloci timp suficient pentru a lua decizii inspirate, rezultatul te va face să uiți de toate aceste neplăceri.

Pentru asta, noi îți propunem să citești ghidul de mai jos, ce te poate ajuta pe parcursul renovării. Așadar, iată care sunt elementele importante din procesul renovării locuinței la care trebuie să fii atent:

  1. Circuitul electric

Rețeaua electrică trebuie schimbată sau reparată, în funcție de ceea ce alegi, atunci când pereții și tavanul sunt deschiși. În cazul unei locuințe mai vechi, recomandarea specialiștilor este de a schimba integral instalația electrică, asta deoarece, cu siguranță, materialele din care a fost aceasta realizată nu vor mai rezista prea mult timp.

Pentru siguranță, poți achiziționa un stabilizator de tensiune, acesta fiind cel mai bun mod de a-ți proteja aparatele electrice din casă.

  1. Instalația sanitară

În ultimii ani, tot mai multe persoane optează pentru încălzirea prin pardoseală. Dincolo de spațiul suplimentar obținut prin eliminarea caloriferelor, senzația plăcută de a te plimba cu picioarele goale pe pardoseala caldă este una greu de descris.

Dacă și tu vei opta pentru încălzirea prin pardoseală, trebuie să ții cont de două aspecte importante: să iei decizia înainte de a schimba pardoseala și să alegi parchetul și gresia din gama special creată pentru acest tip de încălzire.

Alegerea obiectelor sanitare reprezintă un alt punct important al acestui proces. Majoritatea oamenilor sunt tentați să le aleagă în funcție de design şi culoare, uitând de unul din cele mai importante aspecte: măsurătorile.

Oricât de mare ar fi entuziasmul, înainte de a porni la cumpărături, stabileşte exact locul pentru fiecare obiect sanitar. Astfel, vei şti exact care sunt dimensiunile de care ai nevoie, pentru ca rezultatul să fie conform aşteptărilor.

  1. Electrocasnicele de mari dimensiuni

Acasă trebuie să fie locul unde te simţi cel mai bine. Indiferent de dimensiunea locuinței, cu alegerile corecte te poţi bucura de un cămin perfect. Însă, atunci când vine vorba despre amenajare, nu trebuie să omiţi electrocasnicele.

Acestea au, mai nou, pe lângă funcţia practică şi scopul de a întregi imaginea de ansamblu. Dacă vei investi în aparatură de calitate, te vei putea bucura de un real ajutor în bucătărie şi de o imagine a bucătăriei de vis.

Astfel, atunci când vine vorba despre electrocasnicele principale (frigider, plită, cuptor şi maşina de spălat vase), este indicat să alegi modele noi, de calitate, ale căror durată de viaţă este cât mai lungă. Acestea sunt realizate din materiale de calitate şi au un design ce nu se demodează în timp.

Dacă bugetul îţi permite, poţi apela la serviciile unui designer de interior ce va fi un real ajutor. Însă, dacă vei dori să te ocupi personal de acest proces, trebuie doar să aloci suficient timp pentru a studia şi identifica cele mai bune opţiuni pentru căminul tău. Indiferent de casă, aici vei petrece cele mai frumoasa clipe cu toţi cei dragi, iar asta este tot ce contează.

Subiecte în articol: advertorial renovari
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet