Tocana de oaie de la Stâna Ştefanu de pe Transalpina a primit atestatul de produs tradiţional din partea Ministerului Agriculturii.
Mâncarea este preparată de băciţa Mărioara Babu, proprietara stânei, care spune că de doi ani face demersuri pentru a primi acest astestat, scrie adevărul.ro.
Stâna a devenit cunoscută datorită acestui produs, iar certificatul primit de la Ministerul Agriculturii reprezintă certificarea calităţii produsului, spune femeia.
Stâna de pe Transalpina a fost recent vizitată de către Simona Halep şi fostul ei antrenor, australianul Darren Cahill.
„Se toacă grăsimea oii mărunt, după care se pune în ceaun. Apoi, se pune carnea de oaie tocată şi se toarnă o cană de apă, aproape la nivel cu carnea, pentru a fi fragedă. Tocana e bună din oaia bătrână, întotdeauna. Se fierbe până dispare toată apa. Când ajunge la trei sferturi fiert, se pune sare, după cantitatea cărni. Nu se amestecă. Se lasă să-şi ia singur sarea. Se fierbe la foc domol cam o oră, o oră jumătate”, a spus băciţa Mărioara Babu.