Suplimentele cu lecitină sunt consumate de tineri în perioada examenelor, dar şi de cei care au activitate intelectuală intensă. Puţini ştiu însă ce este lecitina, la ce este bună, unde se găseşte şi din ce se fac suplimentele. Medicul nutriţionist Mihaela Pantea susţine că mulţi cred că lecitina e o plantă şi poate fi cultivată în propria ogradă.
În realitate însă, lecitina este o substanţă naturală fosforată, din clasa lipidelor, care se găseşte peste tot în organism sau în gălbenuşul de ouă, scrie adevarul.ro.
„Lecitina este un fosfolipid care face parte din structura membranelor celulare. Putem spune că o găsim peste tot în organism. Membrana celulară este formată din fosfolipid. Lecitina face ca celulele să funcţioneze, ele fac schimb între interiorul celulei şi exteriorul celulei. E puţin tehnic ce am spus, dar am vrut să explic unde găsim lecitina în corp”, a declarat Mihaela Pantea.
Suplimentele de lecitina se prepară în special din uleiul sau făina de soia. Ea se găsește și în ficatul de viţel, carnea roşie şi soia. În cantităţi mici lecitina este folosită şi în industria alimentară, ele putând fi găsite cel mai adesea în sosuri.