Pentru a se angaja într-o şcoală pe perioadă nedeterminată, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 la proba scrisă de la Titularizare 2024.
Totodată, pentru a deveni suplinitori, candidaţii care susţin proba scrisă de la Titularizare 2024, trebuie să obţină nota 5.
Transmiterea plicurilor cu subiecte de la examenul de Titularizare în sălile de concurs se realizează de către președinte și secretarul comisiei din centrul de concurs sau de membrii desemnați de președintele comisiei din centrul de concurs.
Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte de la examenul de Titularizare 2024 pierd dreptul de a mai susține proba scrisă.
Art. 64 – „(8) Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului sau cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, pe parcursul anului şcolar 2023-2024, conform alin. (6), iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisa)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4.
(9) Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului sau cel puțin media 5 (cinci) la inspecțiile la clasă în profilul postului în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, pe parcursul anului şcolar 2023-2024, conform alin. (6), iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisă)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4.”, se arată în Metodologia-cadru.
Formulă revăzută în Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar cuprinde nota obținută de candidat la proba practică sau inspecția specială la clasă, respectiv nota de la proba scrisă, scrie edupedu.ro
Aşadar, în perioada 29 mai-28 iunie 2024 au loc probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă, precum şi soluționarea contestaţiilor la aceste probe.
Proba scrisă are loc pe 17 iulie
Proba scrisă a examenului de titularizare 2024 are loc pe data de 17 iulie 2024, iar pe 23 iulie 2024 ar urma să fie afișate rezultatele inițiale, iar pe 23 şi pe 24 iulie 2024 se pot depune contestaţii.
În perioada 25-30 iulie 2024 ar urma să fie rezolvate contestaţiile depuse, iar abia pe 31 iulie 2024 ar urma să fie afişate rezultatele finale, pentru ca apoi pe 1 şi 2 august 2024 urmând să se facă şi repartizarea candidaţilor.
Titularizare 2024. Redactarea lucrărilor la proba scrisă
Pentru redactarea lucrărilor la proba scrisă la Titularizare 2024 se folosește cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră.
Potrivit metodologiei, desenele se pot face doar cu creionul negru.
În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.
Un candidat poate opta pentru repartizare doar în județele sau in municipiul București în care a depus dosar de inscriere conform Calendarului.